Студентські лайфхаки на щодень

У житті кожного студента трапляється багато ситуацій, в яких розібратися не так вже й просто. Я хочу поділитися з вами порадами як полегшити собі життя та навчання. Допоможуть мені в цьому власні спостереження та лайфхаки від інших студентів – адже кому як не їм бути обізнаними в темі.

Авторка: Анна Перекрест, першокурсниця ф-ту журналістики ЗНУ
Авторка: Анна Перекрест, першокурсниця ф-ту журналістики ЗНУ

Навчання

Готуйся до кожної пари, щоб отримати оцінку. Здавай всі домашні роботи вчасно, тоді більша вірогідність отримати залік «автоматом» і жити спокійно.

Ходи на всі заняття (навіть якщо викладач говорить, що присутність – тільки твій вибір) і намагайся все записувати: викладачі полюбляють тих, хто їх поважає.

Намагайся запам’ятатися на лекціях і семінарах. Висловлюй свої думки щодо обговорюваної теми, будь активним, а головне – займай місце ближче до викладача аби він запам’ятав твоє обличчя.

Якщо у викладача є своя книжка, то обов’язково придбай її і прочитай.

Завжди вітайся з викладачами в коридорі, на вулиці чи навіть якщо ви зустрілись десь в місті.

Домашні завдання

Ніколи не відкладай домашні роботи, потім їх стане занадто багато і вірогідність сидіти над домашнім до самої ночі збільшиться в кілька раз.

Потоваришуй зі старшокурсниками: вони з радістю поділяться власними спостереженнями щодо викладачів та взагалі всього, що відбувається в університеті.

Також корисно товаришувати з паралельними групами, адже так можна ділитися конспектами та питаннями з контрольних і самостійних робіт, якщо якась група вже їх склала.

Намагайся виконувати максимум завдань – бали зайвими не бувають. Будь-яка оцінка це добре, адже навіть один бал може зіграти важливу роль перед заліками;

Якщо тобі доводиться багато читати, то намагайся якомога більше тексту читати не з екрану. Так очі менше виснажуватимуться.

Корисні дрібнички

Зручно організуй своє робоче місце – це допоможе тобі зосередитись на навчанні а не на безладі, що твориться на твоєму столі. Я також прикрашаю стіни поруч різними мотиваційними постерами та листівками.

Якщо «шпор» дуже багато, то краще обклей їх скотчем, щоб вони не створювали зайвого шуму.

Особисто я прослуховую лекції в аудіоформаті. Для цього я завжди вмикаю диктофон на парі, і всі лекції є в мене на смартфоні. Це дуже зручно, до того ж інформація так запам’ятовується набагато краще.

Заведи товстий записник, у якому ти будеш записувати важливу інформацію. Крім того, я користуюсь стікерами для нотаток та кольоровими закладками.

Ніколи не потрібно ставити оцінки на перше місце. Фізичне та психологічне здоров’я має більше значення.

Анна Перекрест


Редакція «Порогів» не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за вибрані авторами й авторками теми та висловлені думки.