Літератори з усієї України завітають у Запоріжжя на фантастичну суботу

У суботу, 9 грудня, всіх шанувальників фантастичного у мистецтві і в житті запрошують на перше, довгоочікуване, засідання «Запорізького клубу любителів фантастики». 

Організатори зустрічі – «Запорізький клуб любителів фантастики» та Запорізьке обласне літературне об’єднання ім. М. Гайдабури. На їх запрошення цими вихідними до Запоріжжя завітають молоді письменники-фантасти з різних міст країни. Серед них переможці й учасники чергового етапу загальноукраїнського конкурсу «Зоряна фортеця».

«Фантастичний день» відкриється презентацією збірки «Питання людяності», що вперше видана в рамках конкурсу «Зоряна фортеця». Захід відбудеться об 11:30 в Запорізькій обласній універсальний науковій бібліотеці (пр. Соборний, 142, 4 поверх, конференц-зал). Одразу за ним розпочнеться майстер-клас від мелітопольського письменника Олександра Завари, автора роману «Песиголовець».

Також у цей день всіх любителів фантастики запрошують на прогулянку запорізьким соцмістечком, яку проведе арт-менеджерка галереї сучасного мистецтва Barannik Наталя Лобач. Гості та мешканці Запоріжжя дізнаються про те, як колись на березі Дніпра розпочали будувати фантастичне місто майбутнього, та зможуть впізнати його в тутешній конструктивістській архітектурі.

Кінцевий пункт екскурсійного маршруту – галерея Barannik  (пр. Соборний, 193). Тут відбудеться вже традиційна для цього простору «Естетська субота», цього разу під темою «Естети vs Фантасти». Організатори запрошують долучитись до розмови письменників і читачів. А  говоритимуть тут про сучасність і про фантастику двадцятих років минулого століття, коли зі щирим ентузіазмом будували світ майбутнього. Модератори зустрічі не оминуть увагою і тему модернізму і конструктивізму в літературі: чи справді вони залишилися лише в минулому і застаріли.

«Запорізький клуб любителів фантастики» наголошує: «Якщо ви, випадково, ще не приєдналися до нас, то час є! Будемо раді бачити тих, хто вже палко шанує фантастику, і тих, хто незабаром приєднається до любителів цього жанру».

Більше інформації на сторінці події.