Найважливіший вибір – вибір професії

Вибір, що ми про нього знаємо? Що він буває складний і легковажний, наприклад, піти чи залишитися, збрехати чи сказати правду. Кожен з нас хоч раз у своєму житті ставав перед такою проблемою. Вибір міг бути будь-яким, що одягнути, чи робити сьогодні домашнє завдання?

Але сьогодні нашою темою стало питання: “Ким бути?” І, звичайно, всі ми розуміємо, що від вирішення цього питання залежить все наше майбутнє. Проблема вибору професії завжди була складною. Як розібратися в собі, як визначити до чого лежить душа, що я можу, що вмію, яка професія буде зі мною все життя та чи завжди буде затребувана? Не хвилюйся, всі проходять через це.

Як же зробити правильний вибір і не шкодувати про нього в майбутньому? Не витрачати довгі роки на отримання професії, яка тобі зовсім буде не потрібна. Чим керуватися при виборі? Звичайно, необхідно знати, наскільки обрана професія затребувана і важлива для тебе. Це дуже важливі питання, відповіді на які при виборі професії знати необхідно. Але чи тільки це важливо? Адже всі ми різні, у нас різні можливості і здібності, та й запити різні. Хтось любить спілкуватися з людьми, а когось нестримно вабить світ цифр.

Тому, визначаючись з вибором, потрібно зрозуміти, яка діяльність буде приносити радість. Що б потім, у майбутньому, ходити на роботу з радістю і отримувати від неї задоволення, а не прокидатися щодня з “кислим лицем”, усвідомлюючи, що через півгодини пора буде тягнутися в той бридкий офіс. Така робота нікому на користь не піде.

Звичайно, є безліч профорієнтаційних курсів, які допомагають школярам зробити свій вибір. Сьогодні фахівці з профорієнтації не на словах, а на ділі допоможуть визначитися з вибором професії, оцінивши можливості, потенціал і справжні бажання людини. Тому, хочеться сказати, що визначаючись із вибором професії, потрібно ретельно зважити всі «плюси» і «мінуси» професії, свої можливості і бажання, і тоді вибір буде правильним, а робота тільки в радість

Наталія Пантейкова