Здоров’я в зимову пору року

Само собою, що зима – це пора року, під час якої у вас куди більше шансів захворіти. З іншого боку, якщо дотримуватися простих правил, тоді ваше здоров’я буде перебувати на високому рівні. Тож, що саме потрібно особисто від вас?

Одягаємося тепло та комфортно

Найчастіше простудні захворювання з’являються в разі, якщо наш організм переохолоджується, виходячи з цього рекомендуємо вам купити для себе більш теплий варіант одягу. Звичайно, хочеться виглядати красиво і взимку, але здоров’я все-таки важливіше, та й навряд можна назвати теплий зимовий одяг чимось не красивим.

Але це можливо зробити з гарними аксесуарами:

  •    Постарайтеся надягати масивні і теплі шарфи, вони можуть поєднуватися з вашим одягом і стати гарним аксессуаром.
  •    До моди повернулися в’язані шапки, не соромимося виглядати мило.
  •    Можна купити смішні та яскраві шкарпетки, але найголовніше, що б вони були теплі.
  •    Одягайте масивні і шерстяні светри. Зараз в моді носити оверсайз.

Правильне харчування і прийом вітамін

Звичайно, захист тіла від холоду – це добре, але багато що залежить і від імунної системи. З цієї причини, якщо ви хочете, щоб ймовірність виникнення захворювання була мінімальною, краще за все – це прийняти комплекс вітамінів, який поліпшить роботу вашого організму і вищезгаданої імунної системи.

Лікар Свіридов рекомендує: «Не забувайте про те, що в зимову пору люди втрачають багато енергії для розігріву тіла і від цього імунна система слабша ніж в інші пори року».

Як варіант прийому  вітамін, лікар порадив:

  •    Більшого споживання яблук. Оскільки вже давно відомо, що споживання хоча б одного яблука в день помітно покращує ваш рівень здоров’я.
  •    Цитрусові надають на наш організм особливий ефект. Тому зимою більш приємно їсти мандарини, апельсини та пити чай з лимоном
  •    Не забуваємо про чай! Побалуйте себе приємним напоєм чаю з шипшиною, варенням з малини чи обліпихи. Там дуже багато вітаміну С, що дуже потрібен в зимові дні.

Дієтолог із центру дієтології «Art Diet» радить звертати увагу на: «Якщо ви відчуваєте себе голодним, то не ігноруйте ці посилання і краще віддайтесь своїм відчуттям і бажанням».

А до прийому їжі, радять віднести:

  •    Можна дозволити собі трохи розслабитися і додати в меню солодкі і просто калорійні продукти. Вони багаті енергією, яка взимку буде використана нашим тілом для обігріву.
  •    Складні вуглеводи: гречка, кукурудза і пшениця – вони багаті калоріями, які стануть в нагоді нам взимку. Також підійде баранина, печінка, м’ясо качки, різні види жирної риби і рослинні масла, овочі
  •    Зверніть увагу на солоні продукти. Це, звичайно, не означає, що потрібно їсти сіль ложками – їжа повинна бути помірно солоної.
  •    Продукти з гострим смаком добре зігрівають тіло, стимулюють опірність організму хворобам і «виганяють» з організму холод.Включайте в свій раціон цибулю, часник, гірчицю, перець, корицю та інші спеції, а також пшоно, висівки, рис.

Якщо дотримуватися простих та чітких правил, можна з легкістю запобігти усім хворобам.

Дарина Тимошенко