В Запоріжжі змагалися кінологи

Чемпіонат України зі службового багатоборства серед інспекторів-кінологів відбувся в Запоріжжі, в суботу, 28 травня. Разом зі своїми чотирилапими вихованцями міліціонери долали смугу перешкод, демонстрували вправність у запаховій роботі та в затриманні злочинців, отримували бали за виконання команд загального курсу слухняності.

«Саме від вишколу службового собаки, професіоналізму його інструктора іноді залежить виконання бойового завдання цілого підрозділу, розкриття злочину, затримання запеклого злочинця», – відзначив у вітальному слові начальник УМВС України в Запорізькій області, генерал-майор міліції Олександр Шмітько.

Тож від учасників чемпіонату його організатори чекали високих результатів. За підсумками окремих видів змагань визначилися лідери, які й сформували призові трійки. Особисту першість виборов представник Чернівців Олександр Єречук з німецькою вівчаркою Чингізом; друге місце посів дует з Херсону – Юрій Безкоровайний та його вівчарка Бакс, третє виборов представник господарів – запорожець Роман Кацуба з Ахіллесом. В командного заліку першими стали кінологи з Чернівців, другими – Запорізький кінологічний центр, треті – їх колеги з Херсону.

Окрім винятково міліцейських змагань, до програми чемпіонату вперше додали конкурс «Юний кінолог». Своїх улюбленців юні учасники виховують із перших місяців життя і вже досягли відчутних успіхів. Нарівні з дорослими вони демонстрували загальний курс дресирування, проводили затримання уявного злочинця. Переможцем стала Ганна Міхальчук із Запоріжжя з молодим стаффордширським тер’єром Ларрі. Переможці чемпіонату отримали кубки та подарунки: відео та аудіотехніку, набори термопосуду. Не забули організатори й про чотирилапих учасників – кожний із них отримав сухі корми.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Сивокінь