Запоріжцям не вдалося підкорити «Говерлу»

Баскетбольний клуб «Ферро-ЗНТУ» на власному паркеті програв Івано-Франківській «Говерлі» з рахунком 78:101.

Матч розпочався зі зворушливого епізоду. Запорізькі фанати підготували банер із написом «Richard, congratulation on the birth of a sun», адресований одному з лідерів БК «Ферро» Річарду Гуінну, якому у ніч із 13 на 14 лютого жінка подарувала сина Тайлера. Але «Говерла» не збиралась робити подарунок новоспеченому татусеві.

Катастрофою запахло у першій четверті, коли «феросплавці» цілих п’ять хвилин не могли відкрити рахунок своїм очкам. Натомість гості почували себе досить розкуто і видали гарний стартовий спурт 0:9.  Після цього запоріжці так і не змогли оговтатись, а «Говерла» лише нарощувала свою перевагу. Навіть легіонери запорізької команди Річард Гуін, Ренді Кулпеппер та Джеремі Шепелл не могли знайти ключа від захисту франківців. За перші 20 хвилин гри БК «Ферро» спромігся на 32 бали, в той час як у гостей було вже 53.

Друга частина матчу була скоріш формальністю. Господарі намагались скоротити відставання, але в цей вечір у «феровців» мало що вдавалось: трьох очкові постріли, у своїй більшості, йшли повз кільця, ближні кидки також не досягали цілей.

Підсумковий рахунок гри – 78:101 на користь Івано-Франківських «ведмедів».

Найрезультативнішим гравцем матчу став гравець гостей Маркус Вокер, який набрав 28 пунктів, здійснив 8 підбирань і віддав 5 передач.

Наразі «Ферро» в таблиці Суперліги на шостому місці, маючи шістнадцять перемог та одинадцять поразок. А «Говерла», завдяки впевненій перемозі, йде відразу після «ЗНТУ» і поступається їм за додатковими показниками.

Наступна гра «Ферро» відбудеться 17-го лютого вдома проти БК «Київ».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Віталій Очерет, Валерій Калайтан