Україна перемогла Ізраїль із рахунком 2:3

Товариський матч України проти команди Ізраїлю на виїзді став останнім шансом перевірити гравців національної збірної перед стартом Євро-2012.

Незважаючи на сильний дощ в Петах-Тикві, гра розпочалась жваво. Небезпечний прохід Девіча завершився неточним пострілом, а удар головою від Гершеля пройшов вище воріт. На 17-ій хвилині Україна вийшла вперед: Ремі Гершель збив Андрія Ярмоленка у власному штрафному майданчику. Олег Гусєв розвів кіпера та м’яч по різних кутах. На трибунах було немало фанів української команди, які весь час підтримували збірну. Тому жовто-сині продовжували атакувати.

Девіч знову пробив по воротах Арата Дуду, але той за допомогою захисника перевів «круглого» на кутовий. На останній хвилині тайму українці провели стрімку контратаку. Помилкою в центрі оборони ізраїльтян скористався Андрій Ярмоленко, який віддав пас на хавбека дніпропетровського «Дніпра» Євгена Коноплянку. Той ювелірно точно поклав м’яч в кут воріт – 0:2.

На другий тайм суперники вишли з оновленими складами –обидва тренери провели по низці замін, які освіжили гру. В першу чергу це стосується підопічних Елі Гутмана, які відразу кинулись відіграватись. Їхні старання були винагороджені. Мандзюк зіграв у своїй штрафній рукою. Пенальті чітко реалізував Томар Хемед – 1:2.

Здавалось, що Україна починає втрачати контроль над грою, але трикутник Алієв-Коноплянка-Ярмоленко це спростував. Атака в три дотики завершилась ударом останнього, Ярмоленко оформив дубль. Але на 64-ій хвилині Бен Саар знову скоротив відставання до мінімуму. Рахунок 2:3 так і протримався до кінця матчу, в якому наша збірна святкувала результативну перемогу.

Ізраїль – Україна 2:3

Голы: Хемед, 54 (з пенальті), Бен Саар, 63 – Гусєв, 17 (з пенальті), Коноплянка, 45, Ярмоленко, 61.

Ізраїль: Ават, Шпунгін (Габай, 62), Бен Хаім, Гершан, Бен Даян (Цедек, 87), Коен (Дамарі, 75), Натхо, Меліксон, Рафаелов (Захаві, 46), Бенаюн (Хемед, 46), Барда (Бен Саар, 46).

Україна: Шовковский (Дикань, 46), Гусєв (Бутко, 90+2), Хачеріді (Мандзюк, 46), Михалик, Селін, Тимощук, Ротань (Гармаш, 76), Ярмоленко, Коноплянка, Деввч (Алієв, 46), Воронін (Милевський, 46).

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Віталій Очерет