Хортиця об’єднала юні музичні таланти

Підбиття підсумків ХІІ міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» відбулося 30 березня в концертному залі ім. Глінки.

Протягом минулого тижня учасники демонстрували свої музичні таланти та претендували на номінації «Соліст з оркестром», «Соліст-інструменталіст», боролися за звання кращого ансамблю, концертмейстера й музикознавця.

Гран-прі здобула скрипалька Марта Герега зі Львова, яку нагородили ноутбуком.

А свідоцтво на участь у творчих проектах, зокрема, виступи на кращих майданчиках Москви від Міжнародного благодійного фонду Володимира Співакова, отримали Квітослава Сазанська, Анна Муратова, Святослава Козиряцька та Марта Герега.

Крім того, в номінації «Ансамбль» перемогли запоріжці – вокальний ансамбль «Менестрелі» та вокальний квартет у складі Олександра Козулова, Валерії Проскурні та Станіслава Прошкіна.

А Прейз Лі з нашого ж міста виборола першість як соліст-інструменталіст за гру на фортепіано.

Для довідки

Міжнародний фестиваль-конкурс «Акорди Хортиці» існує вже 12 років. За цей час у ньому взяло участь близько 5000 юних музикантів із України, Польщі, Білорусі, Вірменії, Молдови, Росії, Австрії, Німеччини, Китаю, Південної. Кореї, Сербії, США. Лауреатів фестивалю запрошують для участі в концертах у Німеччині, Росії, Україні.

Фото: Юлія Данильченко

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Ставицька