Гурт «LunarLight» оновлює склад

Нещодавно відбулося оновлення складу запорізької metalcore-групи «LunarLight». З цієї нагоди «Пороги» вирішили поспілкуватися з їхнім фронт-меном Максимом Gabrielle Бондаренком.

–  Що стало поштовхом для створення гурту?

–  Дуже добре пам’ятаю той день (посміхається). Це було навесні 2011 року, я пішов на якийсь фестиваль в клуб «Академія». Вже навіть не згадаю, хто там виступав, але мене приємно вразив виступ однієї групи. Я побачив, наскільки глядачі жваво на них реагують. Саме після цьго з’явилась думка зібрати колектив у такому стилі.

Чому саме «LunarLight»?

–  Ми дуже довго не могли вирішити, яку назву взяти для гурту. Потім у мене якось випадково з’явився цей варіант, що в перекладі з англійської означає «Місячне сяйво». Взагалі хотілося в назву додати трішки загадковості, таємничості. Так і виникла  назва.

Хто є автором пісень гурту?

– В колишньму складі авторами були я та гітарист. Зараз тільки я.

Наскільки нам відомо, в колективі ніхто немає музичної освіти. Це не заважає вашій творчості?

–  Аж ніяк. Я вважаю, що це не головне.З одного боку,  важливо мати музичну освіту, але для мене пріоритетами є такі фактории, як старанність, бажання і можливість. Якщо вони присутні, то можна досягти всього .

У вас відбулося оновлення складу. Як це вплинуло на теперішній стиль виконання?

– Стиль у порівнянні з колишнім складом змінився суттєво. По-перше, це самі виконавці. Чим вищий рівень гри музиканта, тим вищий рівень і самої музики. По-друге, якщо з колишнім складом ми могли зіграти щось з альтернативного року, то зараз пріоритетними стали прогресивніші та сучасніші стилі. Наприклад, deathcore та metalcore  важчі в плані виконання та звучання.

–  Важко було зігратися з новими учасниками?

– Це завжди важко. Для того, щоб знайти спільну мову та порозуміння потрібно багато часу. Ми будемо старанно над цим працювати, адже в моєму розумінні, колектив – це маленька сім’я.

Основний напрям гурту deathcore та metalcore. Можеш відзначити  гурти, що впливають на стиль виконання «LunarLight», якщо такі є?.

– Ох, їх дуже багато. Серед колективів з СНД можу відзначити декілька. Наприклад, «The Korea». Дуже вразив їхній останній альбом. На мою думку, зараз це одна з кращих груп на пострадянському просторі. Також згадаю «Холод» і «NeoNate». Останнім часом все більше з’являється  бажання додати трішки нового стилю. Думаємо над прогресивним напрямком post – hardcore. З іноземних колективів варто відзначити «Breakdown of Sanity», «Bullet For My Valentine» , «Impending Doom», «Dead by April».  Дуже хочеться виконувати те, що до вподоби душі, а не у рамках стилів і канонів прогресивної музики.

– З гурту «LunarLight» сьогодні відомий лише один незмінний учасник – вокаліст Максим Gabrielle Бондаренко. Імена інших музикантів не розголошуються. Чому?

–  Не хочу поспішати з висновками. По-перше,  навіть зараз йде відбір у колектив: залишаться ті, хто покаже, що гурт їм справді потрібний. По- друге, інформацію можна завжди повідомити, а стерти її потім важко. Зачекаємо трішки утвердження гурту. І я вам обіцяю: ви ще почуєте про нас.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Микола Ситник