У Запоріжжя відбувся парад вишиванок до Дня Героїв

Парад вишиванок відбувся в Запоріжжі в суботу, 26 травня. Нагодою для цього свята також став День Героїв, що відзначається 23 травня, але святкові заходи проводяться весь тиждень, на який припадає свято. Цей день присвячений  борцям за волю України – лицарям Київської Русі, козакам Гетьманської Доби, січовим стрільцям, воякам Армії УНР, УПА та діячам ОУН.

Парад вишиванок в Запоріжжі розпочався ходою від площі ім. Поляка та завершився невеличким мітингом на пл. Маяковського. Контингент на заході був різноманітним – і молодь, і школярі, і люди літнього віку разом зі своїми онуками. Та об’єднувало всіх гарне вбрання в українському національному стилі. Колона рушила під традиційними для таких заходів гаслами: «Слава Україні! – Героям слава!», «Слава нації! – Смерть ворогам!», «Україна – понад усе!» тощо.

g src=”https://porogy.zp.ua/img/0f965e330baaa447.jpg”>

Також на пл. Маяковського серед учасників параду розігрувався квиток на концерт сестер Тельнюк, який відбувся того ж вечора. Квиток мав дістатись володарю найкращої вишиванки, та, спираючись на те, що всі вишиванки є гарними, переможцем став той, хто зміг назвати найбільше імен провідних діячів України.

На параді панувала позитивна та тепла атмосфера. Ходу супроводжували міліціонери, однак жодних сутичок з перехожими не було, навпаки, всі цікавились заходом та фотографували колону у вишиванках.

Організували парад МГО «Сокіл» та ВО «Свобода».

Закінчився захід виконанням Гімну України.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Оксана Житнюк