Активісти руху «ЧЕСНО» допомогли запоріжцям визначити портрет ідеального кандидата

Під егідою всеукраїнського руху «ЧЕСНО» другого жовтня в Запоріжжі пройшла акція «Портрет бажаного кандидата». ЇЇ метою стала пропозиція запоріжцям скласти портрет майбутнього депутата та виокремити риси, якими повинні володіти народні обранці, щоб гідно представляти інтереси народу у Верховній Раді. Організатором акції став голова громадської організації «НЕБО», координатор «ЧЕСНО» в Запоріжжі Ігор Артюшенко.

Рівно о 10-й годині ранку біля «Будинку друку»Ігор зі своєю командою почали встановлювати штаб-палатку. Поряд із палаткою розмістили величезне полотно, на якому всі бажаючі могли написати або зобразити ідеальні якості, якими має володіти майбутній народний обранець.

Перехожі не надто перейнялися ідеєю акції та не дуже активно брали в ній участь. Зі слів регіонального координатора Андрія Зінченка стало зрозуміло, що це можна пояснити своєрідним менталітетом запоріжців. «Можливо, вони бояться написати щось неправильне або не те, чого від них очікують», – поділився міркуваннями Андрій.

Людей зібралось небагато, однак яскравий намет руху «ЧЕСНО» привертав увагу перехожих. Ті, хто все ж відгукнулися на заклики акції, радо залишали записи на полотні та ділилися своїми думками щодо майбутніх обранців.

Бухгалтер Ірина Курочка підтримала захід: «На мою думку, такі акціі допоможуть при виборах, а депутати переглянуть своє ставлення до народу». Інші ж, хоч і залишали свої записи на полотні, все ж мало на що сподівалися. Наприклад, водій Володимир Коцар зауважив: «На жаль, в Запоріжжі на таку акцію депутати не звернуть уваги. Однак на рівні Україні це можливо».

Як розповів Ігор Артюшенко, подібні акції провели в 16-ти областях України. Організатор зазначив, що безініціативність запоріжців його здивувала. За його словами, найактивнішими були мешканці Західної України.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Оксана Якименко, Олександра Мирошниченко