У ПК Кірова пройшли змагання з бально-спортивних танців

У неділю, 30 вересня, в палаці культури імені Кірова відбулися змагання з бально-спортивних танців «Відкриття сезону». Організатором свята став керівник спортивного центру «ЗАлК» Юрій Кочкарьов.

Танцювальна географія на цей раз була не досить великою: Макіївка, Бердянськ, Донецьк та Харків. Основний склад спортсменів – запоріжці. Це можна пояснити тим, що танцювальний сезон тільки-но почався, тому багато хто ще не підготувався до змагань та не набрав належної форми.

Бригаду суддів очолювали спортивний комісар Станіслав Хіль та головний суддя Юрій Кочкарьов.

День змагань розділили на два відділення. Традиційно в першому відділенні брали участь молодші спортсмени. За віком та різним рівнем підготовки танцівники ділились на такі категорії: Бебі Дебют, Бебі «Н», Ювенали Дебют, Ювенали «Н», «Е» європейську та латино-американську програми. Залежно від рівня підготовки спортсмени виконували різну кількість танців.

Друге відділення умовно поділили на два блоки: європейський та латино-американський. Там були представлені доросліші та досвідченіші спортсмени.

Танцівники від шести й до 20-ти років змагалися за перемогу. Найстаранніші отримали почесні дипломи, медалі та кубки.

Переможцями у віковій категорії Ювенали Дебют стала запорізька пара Софія Пікан та Дмитро Муратов, які тренуються в клубі «Ритм» під керівництвом Ігоря Шевцова. У наймолодшій категорії Бебі «Н» перше місце завоювали вихованці запорізького клубу «Едельвейс» Лариси Чабак пара Аліна Марченко та Павло Цупренко. Тетяна Ходус та Микита Фоменко зайняли перше місце в категорії Ювенали рейтинг латино-американської програми. Вони тренуються у танцювально-спортивному клубі «Овація» під керівництвом Сергія Салякіна. Їхні одноклубники Валерія Кісенко та Кирило Романюк одержали перемогу в цій же категорії, тільки в європейській програмі. Представники донецького клубу «Максимум» Анастасія Пашкова та Владислав Шепелюк у нелегкій боротьбі отримали перемогу у категорії Юніори (абсолютна першість) європейська програма. І, нарешті, переможцями найдосвідченішої категорії змагань Молодь 2 + Дорослі рейтинг латино-американська програма стала пара з Харкова Світлана Лісна та Тагір Мансуров, які тренуються під керівництвом Дениса Ріки у танцювально-спортивному клубі «Супутник».

Фото: Вікторія Бакута

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олександра Мирошниченко