Журналістка телеканалу СТБ Наталка Соколенко навчила студентів харківському правопису

Активістка громадського руху «Стоп цензурі» та журналістка телеканалу СТБ Наталка Соколенко навчала студентів Запорізького національного університету «справжній» українській мові. Після масштабної зустрічі-лекції з мало не всім факультетом журналістики ЗНУ Наталя вирішила поспілкуватись із деякими студентами у вужчому колі та неформальній обстановці.

З першої хвилини розмови майбутні журналісти буквально завалили гостю запитаннями про особливості вживання української мови на телеканалі СТБ. Наталя докладно пояснила, що на каналі використовують харківський правопис 20-30-х років, який вона вважає справжньою, не «поросійщеною» українською мовою.

Після цього бувалий репортер разом зі студентами порівняла роботу на запорізьких обласних каналах з роботою на СТБ. Зрозуміло, що місцевому телеканалу важко стрибнути вище голови й переплюнути загальнонаціональний, однак Наталка порадила майбутнім журналістам намагатися щось покращити власними силами.

Звісно, не зачепити тему політики не могли ніяк – це головна спеціалізація Наталі. Крім цікавого обговорення, студенти змогли отримати купу нової цікавої інформації про те, якою має бути політична підкованість і чи справді у нашому суспільстві існує поняття «політизації».

Фото: Юлия Ченко

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дмитро Король