Запоріжці просили грошей на лікування вірусних гепатитів у Святого Миколая

Акція «Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая!» відбулася 19 грудня біля будівлі обласної державної адміністрації. Організаторами заходу виступили представники Запорізького обласного благодійного фонду «Гендер Зед» у партнерстві з обласним відділенням Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ.

Метою акції стало привернення уваги міської влади до необхідності вирішення проблеми поширення епідемії вірусних гепатитів, а особливо гепатиту С, в Україні та області. Захід організовали в рамках національної кампанії «Вимагаємо лікування!», яка почалася ще в червні 2012 року. Під час акції, яка тривала на лютому морозі, організатори тримали в руках символічних жовтих людей, котрі уособлювали хворих на гепатит С, та розповсюджували буклети з інформацією про ситуацію з захворюваністю в області.

«Хворі на гепатит С залишаються наодинці зі своєю хворобою, тому що лікування вірусного гепатиту С недоступне більшості населення. Враховуючи надвисоку ціну препарату та відсутність національної програми з доступу та лікування вірусних гепатитів хворі вимушені просити допомогу лише в Святого Миколая, бо держава не може забезпечити лікування громадян», – зазначив «Порогам» заступник директора Запорізького обласного благодійного фонду «Гендер Зед» Олександр Витвіцький.

У липні цього цього року представники благодійного фонду «Гендер Зед» уже проводили акцію, метою якої було тестування населення експрес-тестами на гепатит С та інформування громадськості щодо небезпеки, яку несуть вірусні гепатити. «Ми неймовірно вдячні всім, хто залучений до боротьби з вірусними гепатитами в нашій області та, не дивлячись на відсутність національної програми з профілактики, діагностики та лікування цього захворювання, продовжують робити все можливе та неможливе для покращення ситуації в нашому регіоні. Запорізький гепатоцентр є провідним закладом подібного профілю в Україні», – пояснив порталу директор Запорізького обласного благодійного фонду «Гендер Зед» Ростислав Мілевський.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Костянтин Андрєєв