Запорізька молодь створила газету за вісім годин

Воркшоп «Газета за 8 годин» пройшов 26 січня в Запоріжжі. Організатором та безпосереднім керівником заходу виступила Вікторія Вінніченко, яка очолює комітет з питань прав людини, інформації та свободи слова при Запорізькому обласному молодіжному парламенті.

Серед  учасників була молодь різного віку: школярі, учні коледжу та студенти запорізьких університетів.

За ніч до воркшопу погодні умови настільки погіршилися, що половина учасників не змогла дістатися до місця проведення й взяти участь у створенні тематичного періодичного видання.

Суть проекту полягала в тому, аби ознайомити молодь із журналістикою. Всі учасники зустрілися вперше, попередньо зареєструвавшись, і відразу почали створювати газету.

«Дуже хочеться, щоб запорізька молодь була активнішою, соціальнішою та культурно відповідальнішою. Я, організовуючи проекти, намагаюся прищепити хоч якусь культуру, щоб наше місто розвивалося в плані молодіжної інтелігенції», – розпочала захід Вікторія Вінніченко.

З самого початку між учасниками розділили їхні ролі в колективі. За рекламу, наприклад, відповідала студентка Запорізького авіаційного коледжу Олеся. Її завдання полягало в описі подій крок за кроком у різних соціальних мережах. Крім цього, учасники воркшопу вели твіттер-трансляцію.

Газета, створена за декілька годин, мала назву «ТВ-ИСТ». Містила вона чотири сторінки, на яких розташували статтю про майбутній День святого Валентина та матеріал про один день із життя запоріжця, наприкінці – фото учасників воркшопу.

Найстаршим серед них був 22-річний студент Запорізького національного університету Дмитро Шуманов: «Про воркшоп  я дізнався дуже банально: кожен день продивляюся новини, що трапилися в Запоріжжі. Потім проглянув кілька тематичних сайтів і зареєструвався. Все одно ж субота – нічого робити (сміється). Сьогодні, я гадаю, у нас все вдасться, тому що мета полягає не стільки в професіоналізмі, скільки у тому, щоб перейнятися журналістикою. Для мене це можливість отримати необхідні навички», – поділився своїми думками Дмитро.

Подібні заходи плануються щомісяця при наявності достатньої кількості бажаючих.

Фото  надане організаторами

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Альона Маслякова