Запоріжці на чайній церемонії скуштували справжній китайськиий чай

Справжню чайну вечірку влаштували для запоріжців у бренд-барі «Бегемот», де відвідувачі дегустували три види китайського чаю. Директор компанії «TEAHOUSE» Константин Музурик люб’язно демонстрував, у чому різниця між сортами чаю, а також розповів історію виникнення та рецептуру приготування того чи іншого різновиду.

Чаї привезли з Китаю, та й більшість посуду, необхідного для чайної церемонії, також була виконана у китайському стилі. Відвідувачів зацікавив чайник незвичної форми, автором якого виступив гончар Сергій Горбань.

Відкрив дегустаційну церемонію чай «Пуер», який відноситься до чорних сортів та має горіховий присмак. Вслід за «Пуером» почалося приготування чаю «Ті Гуань Інь» – за смаком він менш різкий, але так само приємний і незвичайний. Завершив церемонію червоний чай «Да Хун Пао». Усі вони мають різні властивості, проте корисно впливають на організм людини.

Другим етапом зустрічі стало приготування алкогольних коктейлів, розроблених спеціально для заходу на основі чаю. Акцент був не лише на інгредієнтах, а й на тому, як їх подавати відвідувачам.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Геннадий Сушко