Музей шоколаду завітав до Запоріжжя

Відкриття виставки шоколадного музею відбулося 14 березня у краєзнавчому музеї. У залі відвідувачів зустріли привітні працівники, котрі розповіли історію виникнення музею, ознайомили з фігурами ручної роботи та запропонували дегустацію шоколаду.

Музей шоколаду розпочав свою роботу в Черкасах в серпні 2010 року. Звідти він подорожує Україною. На запитання щодо ідеї створення музею «Порогам» відповіла екскурсовод Марія Томашевич: «Головна ідея – розповісти людям про той продукт, який ми вживаємо майже кожного дня і від якого отримуємо задоволення».

Також, за її словами, запорізька виставка відрізняється від виставок у інших містах: «До кожного міста ми привозимо щось тематичне, наприклад, до Запоріжжя приїхали з повністю шоколадною картиною. Це репродукція полотна, намальованого в 1949 році, на якому зображено ДніпроГЕС. Праця зайняла близько десяти днів. Технологія малювання доволі цікава: за основу береться великий шматок шоколаду, а для виготовлення малюнку художник поєднує розтоплений шоколад із харчовими фарбами. Вага цієї краси – 20 кілограмів», – розповіла Марія Томашевич.

Разом із фарбами фігурки прикрашають їстівним золотом та сріблом. Виставка розподілена за тематикою. У чоловічому куточку автолюбителі можуть гідно оцінити шоколадний автопарк,  серед якого є литий п’ятикілограмовий «Хаммер». Також є чоловічі інструменти, пістолет, шахи, але голова умова виставки – руками нічого не чіпати.

Жінки, у свою чергу, можуть помилуватися шоколадними квітами, фігурою Венери Мілоської, тваринами, жіночими портретами. Для дітей виставка також не буде нудною, адже на ній присутні шоколадні мультиплікаційні герої.

Після ознайомлення з експонатами відвідувачам пропонують скуштувати шоколад. Також пригощають цукерками, але не просто так, щоб отримати солодощі потрібно розповісти вірш. Це правило розповсюджується й на дорослих.

Своїми враженнями від виставки поділилася відвідувачка Світлана Грінніченко: «Такі умови отримання солодкого лише додають незвичайності. Спочатку не могла виділити час, але вирішила прийти на відкриття. І не пошкодувала. Побачиш, послухаєш, скуштуєш, купиш на пам'ять собі багато чого. Цікаво, тим паче, що я на такій виставці вперше».

Виставку можна відвідати щодня, окрім понеділка, з 1000 до 1900. Вона триватиме до 20 жовтня. Вартість відвідування від 5 до 10 гривень.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Вікторія Кучеренко