Виставка документальних та художніх фотографій змушує замислитися над ментальністю українців

У Запорізькій обласній організації Союзу фотохудожників України 18 березня відкрилася фотовиставка документальної та художньої фотографії Євгена Компанійченка та Олега Усатюка.

Євген Компанійченко (Є. Ком) займається творчою фотографією з 1977 року та публікувався в журналах «Foto Video» (Москва), «Наш» (Дніпропетровськ),  «Digital PHOTOGRAPHER» (Київ), а також у книзі «Фотомастер» (Москва).

Олег Усатюк розпочав творчий шлях фотографа в 2003 році й публікувався в таких журналах, як «WEEKLY.UA» (Київ), «Digital PHOTOGRAPHER» (Київ), «Фотомагазин» (Москва).

n-right: 10px;” />У фотографіях переважає документалізм, проте автори шукають не подієву інформацію, а надихаються образотворчою. Глядачі зможуть побачити гру тіней, пластичних фігур, контраформ. Кожен розуміє цю творчість по-своєму. Фотографії виконано в своєрідній тематиці – тут можна побачити відпочиваючих на пляжі, зруйнований будинок культури, стареньку лайливу бабусю, вуличних собак.

«Фотографи – не просто любителі, а справжні професіонали. Це легко відчути», – зауважила співробітниця Союзу фотохудожників Людмила Чудінова. Однак її засмучує той факт, що дуже мало людей навідується до виставкової зали: «Один чи двоє, але іноді бувають й екскурсії», – прокоментувала пані Людмила.

Більшість робіт виконана в чорно-білих тонах, але й кольорових фото чимало.

Виставка триватиме до 24 березня.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Каріна Сєчіна