Київський тренер Максим Буткевич дискутував зі студентами ЗНУ щодо питань расизму

Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед» проводить у Запорізькому національному університету цикл семінарів. Цього разу 20 квітня на факультеті журналістики пройшов тренінг «Расизм і ксенофобія в Україні».

Для цього спеціально з Києва запросили журналіста, працівника організації «Центр соціальної дії», тренера Максима Буткевича. Вже більше семи років ця організація займається питаннями емігрантів-вихідців із країн Центральної та Ближньої Азії, їхньої дискримінації та приниження, а головне – допомагає їм.

Тренінг зібрав багатьох студентів, які із охотою дискутували та проходили опитування. Серед присутніх виявилося дві дівчини, які відчувають у собі расистські схильності. Саме для того, щоб розібратися у собі, вони й завітали на тренінг. «Багато чого побачила, багато почула й дізналася, але не зрозуміла, чому це є в мені. Єдине – я спокійна, адже не зможу ніколи принизити жодну людину ні фізично, ні морально», – прокоментувала одна з них.

Учасники тренінгу дійшли висновку, що з об’єктивних причин расизму в Україні бути не може, оскільки тут не було історичного колоніального минулого, а на території проживала більшість однієї нації.

На різних прикладах Максим Буткевич намагався пояснити явище расизму. Нагляднішими виявилися приклади з преси та телевізійних сюжетів.

Фото: Марина Галич

Матеріал створено в межах проекту «Cтворення мультимедійної лабораторії для отримання навичок роботи з мультимедійними інструментами журналістами-початківцями» в рамках програми «Засоби масової інформації» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олена Маслякова
Фотоальбом