Yesterday

«Yesterday» — пісня гурту The Beatles, записана в 1965 році для альбому Help!. Хоч авторами традиційно зазначаються Джон Леннон і Пол Маккартні, цю пісню Маккартні написав сам. «Yesterday» посідала перші місця у хіт-парадах США, Канади, Нової Зеландії та інших країн світу. Як стверджує книга рекордів Гінесса, це пісня, яка найчастіше виконується іншими музикантами, — відомо, що записано біля трьох тисяч її версій.

Пол Маккартні написав пісню «Yesterday» проживаючи в будинку родини своєї тодішньої подруги Джейн Ешер. Біографи The Beatles пишуть, що мелодія прийшла до нього уві сні. Прокинувшись, він негайно засів за піаніно i награв мелодію, акорди якої находили на нього один за одним, — а зігравши, він відразу записав її на магнітофон, щоб не забути.

Коли він наспівував собі мелодію, йому спало на думку слово yesterday. Він пригадав, що слова, які закінчуються на -ей, як-от: say, nay, today, away, play, stay тощо — добре римуються. Вдалим також стало слово suddenly на початку другого куплету, до якого він теж швидко підшукав безліч рим. 27 травня 1965 Пол із Джейн Ешер прилетіли в Лісабон, де він позичив гітару в Брюса Велча, гітариста гурту The Shadows, і закінчив написання тексту пісні.

Ось так і народилась ця чудова пісня.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Nicholas Sytnyk