«Крокуси» життя

 

 

 

Крок, крок…ще крок. Я, опустивши очі вниз, поспішаю на пару. Крок, крок…ще крок. Крокуси! Стоп, щось не те. Крокуси змінилися, вони немов заснули та прихилили голови свої до землі. Та я розумію, що не сплять квіти. Вони стали жертвами оманливої погоди, яка подарувала сонце і тепло лише на декілька днів, а потім знову «з`їхала з глузду» та влаштувала найхолодніший на моїй пам`яті березень.

Наївні, довірливі, беззахисні крокуси! На жаль, потрапили ви у пастку передчасності та, навіть, несвоєчасності. Краса ваша, що впадала в око всім перехожим, протрималася недовго. Можливо, в її швидкоплинності була дивовижна чарівність? Можливо, саме «швидка смерть» додала вам, мої крокуси, уваги?  Та про квіти дуже скоро забудуть. Не той в нас темп життя, щоб звертати увагу та приділяти свій час крокусам.

Але ось що цікаво! Не знали крокуси, що тепло закінчиться, що весна оманлива пора…

Буває таке і з людьми. Думають вони, що прийшов їхній час, що треба демонструвати усю свою красую. Стараються вони з усіх сил, видають на-гора дивовижний результат. Але одна проблема є – роблять все це вони несвоєчасно. Вони є «крокусами» людського життя. Талант та краса людини згорає яскраво, але швидко. І мало хто його взагалі помітить. В Біблії є такі слова: «Всьому свій час, і час всякої речі під небом. Час родитись і час помирати, час садити і час виривати посаджене, час вбивати і час лікувати, час руйнувати і час будувати; час плакати й час реготати, час ридати і час танцювати, час розкидати каміння і час збирати камені, час обіймати і час ухилятися від обіймів; час шукати і час розгубити, час збирати і час розкидати, час дерти і час зашивати, час мовчати і час говорити, час кохати і час ненавидіти, час війні і час миру ». І найбільший талант людини – зрозуміти, коли настав її час та скористатися цим часом на всі сто відсотків.

Я віддаляюсь від вас, мої крокуси. І вже зовсім скоро про вас забуду. Колись подарували ви мені момент подиву і радості, тепер піднесли сум і гіркоту розчарування.

Крок, крок…ще крок. Крок, крок…ще крок! Здається, за п`ять хвилин в мене розпочнеться пара…


 

 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Елена Русинова