Рок-Ікона

Кажуть, що Тоні Айоммі написав всі хороші рифи. Якщо ви створили риф і він хороший, значить ви винні йому грошей. А два кінчики відрізаних пальців Тоні Айоммі виросли і стали Дейвом Мастейном і Кірком Хемметом. 
Але то все жарти. Що ж справді правдиво, так це те, що Айоммі – один з музикантів, що започаткував і розвинув важку музику і довів, що вона може і повинна існувати. Тоні якось сказав 

Нам говорили: Ви граєте музику диявола. На що ми відповідали: Але ж це все одно музика!. І тут не заперечиш: пройшло ось уже майже 45 років з дня заснування Black Sabbath, а їхні пісні залишаються свіжими і викликають бурю емоцій в любителів хорошого року, бо це справді Музика. 

А якби не Тоні Айоммі, то не було б музичного феномену під назвою Black Sabbath. 

Гуру рок-музики Браян Мей, мабуть, найбільш лаконічно, але водночас повно охарактеризував цю постать: "Тоні Айоммі є справжнім батьком важкого металу, генієм, що постійно удосконалюється, майстром рифів і одним з найвеличніших людей в світі". Але шлях до такого визнання був довгим і важким. 


Тоні народився і виріс в незаможній родині в Бірмінгемі. Незважаючи на захоплення музикою, він змушений був працювати на металургійному заводі, де зазнав важкої травми: два пальці правої руки Тоні потрапили під прес і він позбувся кінчиків пальців. Така травма була, на перший погляд, несумісною з подальшими заняттями гітарою, однак Айоммі знайшов спосіб подолати всі фізичні і психологічні бар'єри на шляху до своєї мети. І в результаті ми маємо змогу насолоджуватись одними з кращих зразків важкої музики, створених людиною.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Nicholas Sytnyk