Організатори конкурсу для молодих журналістів «Нащадки переможців» презентували в столиці збірку найкращих творів

Прес-конференція, присвячена презентації конкурсу «Нащадки переможців», що вже традиційно проводять молодіжна організація «Акцент» та суспільний рух «Русскоязычная Украина» відбулася 22 травня в інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ».

В конференції взяли участь керівник організації «Акцент» Володимир Систеров, заступник голови громадської ради Міністерства оборони України з питань військово-патріотичного виховання Руслан Бортнік та переможець конкурсу у номінації «Моя активна соціальна позиція» Катерина Журба.

Метою проекту є залучення молоді до вирішення соціально важливих проблем. «Кожна проблема здається невирішуваною, доки в ній не розібратися, як слід, – запевнив Володимир Систеров. – Рішення не обов’язково має бути масштабним. Маленькими діями також можна досягти великих результатів».

Під час конкурсу молодь представила свої роботи, пов’язані з темою Великої Вітчизняної війни, вшануванням пам’яті її героїв, проблемами сьогодення. Всі вони опубліковані в книзі «Лепопись», яку також презентували на конференції. Це вже 14-те видання, де зібрані кращі роботи учасників. Окрім авторів, книга поширюється навчальними закладами міста та бібліотеками.

Організаторів із року в рік надихає прагнення молодих журналістів змінити країну на краще. Володимир Систеров підкреслив: «Зараз, особливо в ЗМІ, можна почути багато думок про те, що перемоги не було. Конкурс підкреслює важливість історичної правди. Через роки пронести пам'ять про людей, які ціною власного життя врятували Батьківщину, – ось наш святий обов'язок перед ветеранами. Знаючи про своє минуле, юні журналісти міркують, як правильно будувати майбутнє своєї країни. Ми, як організатори конкурсу, розуміємо головну місію цього проекту –акцентувати увагу молоді на нашій історії».

Проведення наступного конкурсу планується на жовтень 2013 року. Нагадаймо, нагородження учасників відбулося 14 травня в Запоріжжі й зібрало в облдержадміністрації близько 300 учасників зі 120 навчальних закладів Запорізької області. 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Журба