Повнометражне аніме «П’ять сантиметрів на секунду»: кохання на відстані можливе

Аніме «П’ять сантиметрів на секунду» побачило світ ще в 2007 році, але з часом його популярність тільки зростає.

«– Знаешь, п'ять сантиметрів на секунду…

– Що?

– Це швидкість, з якою падають пелюстки сакури!».

Саме з цього невеликого діалогу розпочинається велика історія кохання, що має право на існування в кожному небайдужому серці. Історія, яка змушує глядача зануритися в життя головних героїв, переживати разом із ними, бачити себе в їхніх образах.

Картина розбита на три епізоди, які символізують три періоди життя звичайнісіньких підлітків, котрі закохалися один в одного ще в безхмарому дитинстві та пронесли власні почуття через відстань та час. Однак доля не була до них поблажливою, розлучивши Такакі та Окарі.

Кожен епізод буквально пройнятий відчаєм, болем, безвихіддю, проте поряд із цим радістю, адже, як би так не було, любов прекрасна, а обставини ще не раз можуть змінитися.

Головною темою цього повнометражного аніме є можливість або неможливість стосунків на відстані. В головного героя не було ні скайпу, ні соціальних мереж, ні навіть мобільного телефону, проте в нього були спогади та кохання, які виявилися сильнішими за відстань.

Чи можливо зберегти свою любов, коли все, що ти маєш, – короткі телефонні розмови, ще рідші листи з рядками, сповненими трагічністю та несамовитим сумом? Але радість від почутого рідного голосу на іншому кінці слухавки, щастя від звичного, але щораз нового почерку на грубому папері й теплі думки показують, що все можливо.

Часто це аніме називають нудним та безсюжетним, але це зовсім не так. У нашому житті також немає сюжету, але є справжня гама почуттів, яка й випала на долю головних героїв. Атмосферу картини підтримує композиція Masayoshi Yamazaki під назвою «One more time, one more chance»

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Єлизавета Матюхіна