Майбутнім абітурієнтам можуть скоротити час подачі документів і кількість вишів для вступу

Старшокласникам варто хутчіше визначатися з вибором майбутнього вишу та професії, оскільки вже наступного року правила вступу можуть істотно змінитися. Над цим активно працюють в Міносвіти.

Як зауважив директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко, одна із пропозицій проекту – скоротити кількість вишів, куди абітурієнтам можна подавати документи. «Можливо, вступати можна буде відразу в три вузи. Також може скоротитися тривалість вступної кампанії, а кожна категорія вступників подаватиметься в свій час. Наприклад, спочатку документи подають ті, хто хоче вчитися на бакалаврів, потім на фахівців і т. д.», – говорить Юрій Коровайченко.

Урядовці пропонують прибрати й третю хвилю зарахування на бюджет, бо зазвичай на другій хвилі, списки вже сформовані. Однак, якщо скоротять час для вступу, абітурієнти елементарно можуть не встигнути подати документи до ВНЗ. «Не всі довіряють електронній системі подачі документів, адже вона може дати збій. А влітку не так просто дістатися до деяких регіонів – проблеми з транспортом», – вважає координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Джерело: life.pravda.com.ua

Фото: ipress.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги