"Говорить Україна"

 

Усі, мабуть, чули про таке ток-шоу як «Говорить Україна». Мені дуже подобається ця телепередача тим, що вона торкається різних проблем, яких, нажаль, дуже багато у нашій країні. Останнім часом я зовсім не дивилась це ток-шоу, тому що не вистачало вільного часу. І ось я виділила для себе день і подивилась декілька нещодавніх випусків. І з перших же хвилин, коли я тільки чула тему цієї телепередачі, мене окутував жах. Ось вам теми цього шоу (щоб ви мене зрозуміли): «Смертельное ДТП в Ильичевске: скорая и мотоцикл», «Моя дочь повесилась из-за любви», «Очередной труп моей дочери», «Смертельное ДТП в Глухове. Накажут ли виновного?». І таких жахливих заголовків дуже і дуже багато. Хіба так повинно бути?

Спочатку, я думала написати про якийсь один випуск цього шоу, але хіба тут можна виділити щось одне, хіба тут може бути одне важливіше за інше? Дуже важко усвідомлювати, що такі речі кояться в нашій країні. Звісно, можна говорити, що такі жахіття відбуваються і в інших країнах. Але….заждіть. Ми не повинні говорити щось на кшталт: «Та в інших країнах гірше», чи «Ну а як без цього, усюди таке буває». Ми повинні діяти! А потім вже говорити: «А у нас такого нема. Ми зробили усе що б такого не відбувалось». Але, на жаль, Україна говорить інакше. Немає ні порядку, ні справедливості, ні чесності. Коли будуть наказувати за вбивства? Коли перестануть саджати невинних? Чи буде коли-небудь справедливість?

Такі телепередачі корисні тим, що застерігають нас від жахливих випадків, ми вчимося на чужих помилках. «Говорить Україна» для того, що б ми слухали, робили висновки і діяли! Ви спитаєте: «А що ж ми можемо вдіяти, коли навіть закони не можуть нас захистити?». А я вам відповім: «Не сідайте за кермо на підпитку; не ходіть пізно по вулицях; дівчата, одягайтесь пристойніше, що б потім не говорили, що до вас, бідних, всілякі «козли» чіпляються». І таких простих речей дуже багато. Так, це прості банальні речі. Але ж з них все і починається. Прислухайтесь. І може нам вдасться змінити цей світ. Почніть з себе. Як кажуть: «Береженого Бог береже».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Яна Назаренко