Пам’ять екс-ректора ЗНУ В’ячеслава Толока вшанували відкриттям меморіальної дошки

Відкриття меморіальної дошки в честь нещодавно померлого В’ячеслава Толока, який перебував на посаді ректора Запорізького національного університету протягом 1984 – 2003 років, відбулося 31 серпня.

Урочистий мітинг із цього приводу відбувся біля першого корпусу університету, на фасаді якого й встановили меморіальний знак.

На відкритті були присутні міністр культури України Леонід Новохатько, мер Запоріжжя Олександр Сін, нинішній ректор університету Микола Фролов, а також родина В’ячеслава Олександровича – дружина Алла Яківна, діти та онуки.

«Я думаю, що Запорізька земля, земля України повинна завжди пам’ятати таких людей, як В’ячеслав Олександрович, пам’ятати їхній внесок у наше з вами життя, внесок у розбудову України, а головне – пам’ятати все те добре, вічне й необхідне, що робили ці люди в своєму житті», – зазначив у своєму виступі ректор ЗНУ Микола Фролов.

Перебуваючи на посаді ректора університету протягом 19 років, В’ячеслав Толок здійснив великий внесок у його розвиток, що значною мірою відобразилося на подальшій діяльності навчального закладу. 

Після урочистого відкриття меморіального знаку присутні вшанували пам'ять В’ячеслава Олександровича, який покинув цей світ 29 травня 2013 року, хвилиною мовчання.

Мітинг завершився покладанням квітів до щойно відкритої пам’ятного знаку покійному екс-ректору ЗНУ.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Андрій Рибальченко