Перспективи України в ЄС

   Сьогодні з візитом до Запоріжжя прибув посол Німеччини Крістоф Вайль. Свою конференцію він провів у актовій залі ЗНУ. На конференцію   були запрошені всі бажаючі студенти. Під час цієї зустрічі були порушені різні теми, але головним питанням залишались перспективи України в євро спільноті.

     На правах юриста Пан Крістоф розпочав розмову,  порушивши питання про кримінальний кодекс України. Він зазначив, що той кодекс, який зараз лишається чинний,  є пережитком минулого і його потрібно терміново змінювати. Якщо він буде змінений, то це дасть шанс вийти Юлії Тимошенко на волю і значно наблизить Україну до Євросоюзу. Пан Крістоф дуже зацікавлений в тому, щоб Україна у листопаді нарешті змогла інтегруватись до ЄС. Також його обурює те, що Росія чинить дуже великий тиск на Україну. Попри те, що народи Росії та України є близькими за культурними та мовними традиціями , Росія не має права відхиляти Україну від рішення щодо інтеграції. Також, за словами посла, Німеччина з Росією має гарні відносини. Незважаючи на це, Росія користувалася українською продукцією. Проте тепер Росія майже повністю відмовилась від неї, і які дії буде робити російський уряд  далі відомо лише Богу.

    Не залишилось поза увагою і газове питання. Пан Крістоф вважає, що уряд України сам повинен вирішити це питання і Росія тут ні до чого. Адже Україна має дуже великі запаси сланцевого газу на своїй території. Якщо Україна буде видобувати цей газ наповну, то від російського газу можливо буде відмовитись взагалі. Уряд України має зайнятися цим питанням невідкладно. Ще Україна повинна розробити свій план економічного розвитку, що теж немало важливо. До речі посол сказав, що гривна – це міцна валюта, якій нічого не загрожує.

   Взагалі, як сказав Пан Крістоф, Україна дуже перспективна країна, яка має чималий бюджет. Він навіть більший , ніж у Польщі. Хоча, мені здалося, що він не знає на що, цей бюджет витрачається в нашій країні. Отже,  Крістоф Вайль бачить в Україні велике майбутнє. Він сподівається, що питання з Тимошенко буде вирішеним найближчим часом і вона буде звільнена. Її також чекають у Німеччині на лікування в клініці "Шаріте"Європа готова допомогти Україні в економічному плані, але уряд України повинен для початку, щось зробити сам. Пан Крістоф сподівається, що Україна не тільки інтегрується з ЄС, а і увійде в його склад. На цій позитивній ноті завершилася зустріч з німецьким посолом – Крістофом Вайлем.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Антон Рудак