Кожен має право на власну думку

Я вважаю, що Вольтер вірно висловлюється, він дуже влучно зауважив. Його цитати стали на сьогоднішній день – крилатими виразами, які користуються попитом. В цьому висловлюванні він дуже чітко обґрунтував своє ставлення до самовисловлювання людей. Я підтримую його, бо люди повинні і мають право на висловлювання власних думок, відстоювання своєї точки зору. Люди звикли клеїти один на одного ярлики, хоча не знають людей, не знають, що у них відбувається всередині, в голові, в "душі." Люди звикли багатьох порівнювати з кимось, проте це не правильно, ми всі різні, індивідуальні, для кожного повинен бути свій підхід, різні ставлення та взаємовідносини. 

Кожна людина має право на висловлювання власної думки, ніхто не має права засудити її за ті, чи інші  думки, навіть якщо вона каже щось не вірно. 

Отже, Вольтер цим висловлюванням підкреслив, що кожна людина, незважаючи на її майновий стан, стать, національність, вік, віру, має право висловлюватися, ніхто не має права закривати їй рота. Він сказав, що хоч і не згоден із тим, що вони кажуть, але усе одно буде захищати їхні власні висловлювання.

Йому імпонували люди, які не боялися всім казати те, що вони відчувають, бачать, думають. І він захищав людейза їх впевненість, відсутність страху, за те, що вони виражають свої думки.
Можливо, якщо б люди зрозуміли його думку, то ми розуміли один одного, було би менше конфліктів. Сьогодні багато людей бояться самовиражатися і самовдосконалюватися, хоча це не правильно, не потрібно цього боятися й цуратися своїх думок, бо в цьому всі ми, таким чином нас можуть почути, й можливо, наші висловлювання комусь допоможуть. Це все підвищіть нашу самооцінку, це необхідно людям, не потрібно мовчати, ми маємо право на вільне висловлювання власної думки  і відстоювання своєї точки зор.

 

Усім добра, щастя та творчих взлетів!



Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олександра Залозна