«Українська Справа» направила відкрите звернення Президенту України з вимогою відновити правопорядок у Запоріжжі

На тлі загальної ейфорії, в якій перебуває громада Запоріжжя через взяття під варту бізнес-мена Євгенія Анісімова, на другий план відійшли першочергові задачі. Цю проблему під свій контроль вирішила взяти організація «Українська Справа». Так, 4 листопада її члени на чолі з Ігорем Артюшенко направили відкрите звернення Президенту України з вимогою відновити правопорядок в Запоріжжі.

Також копії звернення надійдуть Генеральному Прокурору, Міністру внутрішніх справ та Голові Служби безпеки України.

Зокрема, в зверненні зазначено: «….. для очищення Запоріжжя від корумпованого симбіозу влади та криміналу необхідно вирішити питання щодо звільнення або відсторонення від виконання повноважень (посади, роботи) голови облдержадміністрації Пеклушенка О. М., міського голови Сіна О. Ч., а також тих працівників Запорізької міської ради і керівників комунальних підприємств, які були призначені за вказівкою Євгенія Анісімова, брали безпосередню участь у тиску на бізнес та сприяли руйнуванню житлово-комунального господарства міста».

«Цей метод – тільки черговий крок у боротьбі громади за відновлення правопорядку в Запоріжжі: без «смотрящих», корупції в державній та комунальній сферах, без тиску на бізнес і розкрадання коштів запоріжців.

«Українська Справа» входить до п’ятірки організацій-засновників руху «Запоріжжя проти свавілля», які розділили між собою завдання. Одні збирають підписи, влаштовують мітинги тощо, вимагаючи зняти мера Запоріжжя та губернатора Запорізької області з займаних посад. Наприклад, саме ці організації проводили мітинг-протест 30 жовтня під стінами будівлі Запорізької міської ради. У вказаних в листі вимогах ми є єдиним організмом, а не окремими структурами, де кожен доповнює інших заради спільної мети», – розповів «Порогам» Ігор Артюшенко.

На наше запитання, чи не боїться організація, що лист може загубитися, голова організації «Українська Справа» впевнено відповів: «Є Закон України «Про звернення громадян» – термін 30 днів. І влада його не порушує».

Крім того, «Українська Справа» повідомляє: «останнім часом у Запоріжжі почастішали чутки про те, що місце Євгенія Анісімова незабаром обійме інший «смотрящий». Ми відповідально заявляємо, що будемо відкрито продовжувати боротися з будь-якою особою, яка заявить свої претензії на цю порочну «посаду», ким би вона не була, аж до повного знищення цього злочинного інституту».

Фото: www.segodnya.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марина Ботнарева