Журналісти ЗНУ дізналися про секрети впровадження цифрового мовлення в Україні

«32 канали в бездоганній якості, а головне – безкоштовно», – щодня ми чуємо ці слова з телевізорів та читаємо на рекламних стендах. Чи це реальні плани на 2015 рік, чи чергова ілюзія щодо переходу України з аналогового на цифрове телебачення – саме ці питання стали ключовими під час круглого столу, що відбувся 27 листопада в навчальній лабораторії телевізійної журналістики Запорізького національного університету.

Так на базі факультету журналістики ЗНУ пройшов круглий стіл на тему «Впровадження цифрового мовлення в Україні», в якому взяв участь представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Запорізькій області Володимир Кучугурний.

Координаторами заходу виступили завідувач навчальної лабораторії телевізійної журналістики Алла Тернова та студентка факультету журналістики Дар’я Зирянова.

Зустріч розпочалася з перегляду підготовленого студентами бліц-опитування, в якому пересічні запоріжці висловлювали своє ставлення до цифрового мовлення.

Володимир Юхимович розповів майбутнім телевізійникам, як відбувається процес переходу на цифрове мовлення та відповів на запитання студентів. Не оминули й труднощів переходу на «цифру» в регіоні. Крім того, експерт спростував загрозу поглинання телебачення інтернетом і зазначив, що інтернет має виступати способом доставки телевізійного сигналу.

Володимир Кучугурний зазначив і те, що невеликі регіональні канали не витримають переходу на «цифру» з матеріального боку і, можливо, єдиним виходом для них стане об’єднання. «Та без телебачення ми не залишимося, – заспокоїв Володимир Юхимович. – Держава зацікавлена в тому, щоб той, хто потребує інформації, отримував її в повному обсязі і найкращій якості».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Жук