За кадром, або вся правда про політику

"- Уряд загруз в корупції, розкоші, розпусті!

– Ви хочете покласти цьому край?

– Я хочу в цьому брати участь.»

Відомий анекдот.

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, заради чого ведуться політичні інтриги? Навіщо люди прагнуть потрапити в політичну еліту, домагаючись своєї мети будь-якими способами? Заради влади? Грошей? Розкоші? Впливу? Можливо. Але все це – лише побічні результати досягнення найголовнішої мети.

Їх головна мета – меблі. Столи, шафи, комоди, тумбочки, серванти, ліжка, дивани, стільці і … крісла. Так, саме меблі. Саме за неї йдуть запеклі бої в урядах світу, заради неї плетуться інтриги і створюються партії.

Партія, лідіруюча в уряді, отримує можливість першою дістатися до жаданих меблів. Опозиція всіма правдами і неправдами намагається перешкодити лідерові в досягненні цієї мети, прагне сама зайняти перше місце в черзі за шафою або ліжком.

Зрозуміло, мова йде не про звичайну, заводську мебіль. Я говорю про ексклюзивну, повністю ручної роботи, з натуральних матеріалів, авторських меблів, істинних творах мистецтва. І найцінніше, що буває серед перлин меблевого мистецтва – це крісла.

З ними найскладніше. Обмежений випуск раз в декілька років. Тут звичайні інтриги, збори, засідання не допоможуть. Коли мова заходить про крісла, політична еліта згадує про народ. Звертаючись до нього, політики прагнуть всіляко завоювати довіру виборців, довіряючи їм розподіл цінних меблів серед партій.

Наприклад, звернемо увагу на сьогоднішні вибори в Україні. Сила-силенна обіцянок від багатьох депутатів, заради чергового крісла. Але тільки обіцянок…Коли ж ми дочекаємось їх виконання?

Цілі політиків ігнорують народ. Політична еліта дбає лише про своє благополуччя, прагнучи до влади і впливу, щоб з їх допомогою роздобути нові предмети меблювання.

А що до народу, то простим людям невідомі таємні політичні інтриги. Дії влади не так вже й сильно відбиваються на житті людей. І люди просто йдуть в магазин, де вибирають собі крісла та стільці до душі, при цьому не називаючи нікого лайливими словами і не будуючи заради цього підступів проти свого сусіда.
 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олька Ганюкова