Запорізькі страйкарі вирішили блокувати будівлі міськвиконкому та облдержадміністрації

У Запоріжжі мітинги набули особливого відтінку. Народ знову згадав свої образи на мера та губернатора й вимагав їхньої відставки. Не дивлячись на початок робочого тижня, вечірній мітинг 2 грудня зібрав біля запорізької облдержадміністрації, за неофіційними даними, близько тисячі протестуючих.

«Ми, опозиційні громадські організації та політичні партії, розглядаємо ці питання в комплексі. І логічно, що всеукраїнські проблеми найперше мають вирішитися в Києві, а місцеві – в Запоріжжі», – прокоментував зміни в настроях демонстрантів голова громадської організації «Українська справа» Ігорр Артюшенко.

«Народу було менше, ніж учора. Напевно, тому що холодно й дощ. Люди кричали, що хочуть усунути від влади Сіна та Пеклушенка. Невелика кількість людей підійшла під двері облради й вимагала, щоб губернатор вийшов до народу! Якийсь дідок навіть намагався стукати, але його відігнав хтось із опозиції. Пеклушенко так і не вийшов, але мітинг тривав.

Неприємно вразило те, що сьогодні було багато молодих людей, що затуляли обличчя шарфами чи масками. Врешті-решт молодики стали спинами один до одного та почали роздавати якісь карти. Незабаром до них підійшов міліціонер і попросив покинути площу», – поділився враженнями з «Порогами» учасник мітингу, студент Роман.

Нагадаємо, вранці, 2 грудня, близько двох сотень страйкарів із вимогами відставки центральної та місцевої влади заблокували всі виходи запорізького міськвиконкому, щоб не пропустити на роботу мера Олександра Сіна, а також інших представників міської влади. Правда, як виявилося пізніше, мер вже був на робочому місці. Після вранішньої акції протесту на сайті запорізької міської влади з’явилася офіційна заява Олександра Сіна.

«За нашими джерелами, у міліції по сьогоднішнім подіям під міськрадою вже відкрита кримінальна справа за статтею 341 Кримінального кодексу України «Захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій» – карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Народ самоорганізовується. Відповідальних немає, й ніхто ні до чого людей не закликає», – додав Ігор Артюшенко.

Фото: портал «Пороги»

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марина Ботнарева