Запоріжців консультуватимуть он-лайн та телефоном щодо їхніх трудових прав

Запорізька громадська організація «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» розпочала новий проект – гарячу лінію «Захист прав трудящих», метою якої є забезпечення реалізації права на працю кожної людини шляхом надання правової та інформаційної підтримки.

Після розвалу СРСР багато профспілок, які мали захищати інтереси працівників, стали «формальними» об’єднаннями. Багаточисельні ж положення законодавства ігноруються та не виконуються у зв’язку з тим, що люди не знають своїх прав. З 10 лютого, зателефонувавши на гарячу лінію за номерами 099-340-77-89 і 093-435-00-01 і вказавши своє ім’я, кожен житель Запорізького регіону може отримати консультацію, а за потреби й правову підтримку щодо будь-якої проблема, яка стосується трудових правовідносин.

justify;”>
«На практиці склалася така ситуація, що на деякі запитання немає можливості відразу відповісти. Для таких випадків ми передбачили наступні терміни надання усних консультацій: у момент звернення при відповіді на запитання, що не вимагає додаткового опрацювання чинного законодавства; протягом дня з моменту звернення, якщо відповідь вимагає додаткового опрацювання чинного законодавства; протягом трьох днів із моменту звернення, якщо відповідь вимагає додаткового опрацювання чинного законодавства України, додаткових консультацій і збору інформації. Наша громадська організація незалежна й від держави, й від роботодавців. Вона фінансується винятково за рахунок добродійної допомоги та членських внесків, що дає можливість якісно й об’єктивно надавати правову підтримку, ґрунтуючись лише на законодавстві України», – відзначив керівник ЗГО «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» Кирило Дядя.

Графік роботи гарячої лінії «Захист прав трудящих»: понеділок – п’ятниця з 10:00 до 19:00.

Якщо у вас немає можливості зателефонувати, але є доступ до Інтернету, ви можете поставити своє запитання на сторінці Фейсбуку: www.facebook.com/profyhr.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова