Позачергові вибори Президента України призначили на 25 травня 2014 року (ВІДЕО)

Верховна Рада підтримала постанову про усунення Віктора Януковича з посади Президента України. Відповідний документ підтримали 328 народних депутатів.

Згідно з постановою, позачергові вибори Президента відбудуться 25 травня 2014 року. Текст постанови зачитав Олександр Турчинов з президії парламенту текст Постанови Верховної Ради про самоусунення президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів президента України № 4193:

«Враховуючи, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості державою, територіальній цілісності й суверенітету України, масовому порушенню прав і свобод громадян.

Виходячи з обставин крайньої необхідності, Верховна Рада України, виражаючи суверену волю українського народу, постановляє:

Встановити, що президент України Віктор Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує своїх обов’язків.

Відповідно до пункту 7 частини 1 статті 85 Конституції призначити позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року.

Ця постанова набуває чинності з моменту її прийняття».

Однак радник Віктора Януковича Ганна Герман дала коментар УНІАН, у якому повідомила: «Президент не визнає цього рішення Верховної Ради і вважає його незаконним. Всього півдня він перебуває у робочій поїздці до Харкова, що було потрактовано як самоусунення», – зауважила Герман. За її словами, Віктор Янукович залишається діючим президентом і буде продовжувати виконувати свої обов’язки.

Сам же Президент говорить, що його охоплює горе за нашу країну. «Сьогодні на виході з парламенту депутатів б'ють, закидають камінням, залякують. Рішення, які зараз приймають (у Верховній Раді, – авт.), всі протизаконні. Я нічого підписувати не буду з бандитами, які сьогодні тероризують всю країну і український народ, ганьблять Україну»,  заявив Віктор Янукович.

Джерело: www.pravda.com.ua

Фото: m.ruvr.ru

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги