Запоріжанки вийшли на Фестивальну, аби сказати «Ні війні!»

На площі Фестивальній сьогодні, 4 березня, зібралося більше 70 запоріжанок, аби сказати «Ні війні!». Символом збереження миру стали жовті та блакитні повітряні кулі. Акцію ініціювали «Жіноча самооборона» та «Мистецька сотня».

«Ідея заходу виникла тоді, коли події в Криму почали набувати трагічних кольорів. Усі знають, що на території України перебувають війська іншої держави. І, як би росіяни не говорили, що приїхали нас охороняти, вони влаштовують провокації, а люди живуть фактично в окупаційному режимі. Ми, жінки, завжди були берегинями родинного вогнища, й оскільки Україна – наш спільний дім, вважаємо своїм обов'язком зберігати в ньому мир і спокій», – розповіла співорганізатор акції Валерія Шварц.

pg” style=”width: 270px; height: 179px; float: right; margin-left: 10px;” />Під час заходу патріотично налаштовані запоріжанки скандували гасла «Путін геть!», «Ми за мир», «Путін, прощавай» тощо. Свої наміри мешканки міста підтримували плакатами, а також разом заспівали гімн України. Після цього повітряні кулі відпустили в небо.

Учасниці акції звернулися до росіян і, зокрема, до Володимира Путіна, запевнивши, що їх ніхто не пригнічує й вони вільно розмовляють російською мовою.

«Ми не хочемо, щоб гинули наші діти. В багатьох родини розділені кордоном, і ми не бажаємо братовбивчої війни через амбіції політиків. Із проблемами всередині держави українці розберуться самі, тож не треба нам допомагати!», – висловили спільну думку жінки.

Як обіцяють активістки, мирні акції триватимуть. Вийти проти війни запріжанки закликали й жінок решти областей України, а також Росії.

Джерело: www.061.ua/news/488155

Фото: Андрій Рибальченко

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги