Студенти ЗНУ долучилися до розробки концепції молодіжної політики України

Всеукраїнський форум «Трансформація державної молодіжної політики: перспектива-2020» пройшов 29 липня у Києві на НСК «Олімпійський». Учасниками форуму стали 200 представників органів виконавчої влади, посольств, фондів, міжнародних та громадських організацій, регіональних і обласних управлінь з питань молоді. Від Запорізького національного університету відрядили голову інформаційного сектору Студентської ради ЗНУ, студентку факультету журналістики Кристину Марченко та голову інформаційного сектору студентської ради факультету соціології та управління Олега Наумовського.

Під час заходу інститути громадянського суспільства, які працюють в галузі молодіжної політики, отримали можливість долучитися до процесу розробки та погодження Концепції державної програми молодіжної політики на період до 2020 року, внести пропозиції щодо її пріоритетів, а також інструментів реалізації, які допоможуть ефективно її втілити.

Модератором форуму виступила президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування» Єлизавета Щепетильникова.

Учасників привітали віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, голова представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан, а також координатор сектору «Регіональний розвиток. Культура» Представництва ЄС в Україні Тетяна Шульга. Презентацію проекту Концепції державної цільової соціальної програми взяв на себе міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

Після презентації учасники форуму поділилися на робочі групи та перейшли в наступні секції: розвиток неформальної освіти, зайнятість молоді, житло, здоров’я, альтернативи в побудові концепції програми та інші пріоритети, де мали можливість обмінятися думками, дискутувати, вносити зміни до Програми та спільно готувати до другого пленарного засідання презентацію роботи секції.

Метою Програми є створення умов для формування конкурентоспроможної, суспільно активної й національно свідомої молоді шляхом відновлення та покращення дії соціальних ліфтів, піднесення ефективності молодіжної політики, вдосконалення правових, соціально-економічних, науково-дослідницьких умов. Базисом реалізації Програми є патріотичне виховання.

Проект Концепції найближчим часом буде розміщено на сайті Міністерства освіти й науки України в розділі «До обговорення», де всі зацікавлені матимуть нагоду ознайомитися з поставленими проблемами, метою, пріоритетами, механізмами та засобами реалізації, індикаторами оцінки ефективності виконання Програми.

Студентська рада ЗНУ закликає усіх звернути увагу на цю Концепцію, тому що саме формування адекватної молодіжної політики в Україні – це шлях країни в нове майбутнє.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Кристина Марченко