Виставка Володимира Гуліча змусила запоріжців сумувати за Кримом

Український художник Володимир Гуліч ще 24 липня презентував у галереї «Lenin» свою нову виставку «Оксамитовий сезон», де представив близько 30 робіт, виконаних переважно в жанрі станкового живопису.

Володимир більше 10 років прожив у Ялті, саме тому в своїх роботах автор зобразив моменти з життя мешканців Криму. Його картини відрізняються надмірною яскравістю та насиченими фарбами – таким митець пам’ятає півострів до анексії.

«Крим завжди був для мене домом, але на жаль, через ситуацію в країні довелося поїхати звідти. Кримські пейзажі, туристи, море та місцеві мешканці завжди надихали на творчість. Я прокидався кожного ранку, дивися на море і почувався щасливим», – розповів Володимир Гуліч.

Інша частина робіт описує півострів уже після окупації – вони похмуріші та виконані в холодних тонах. Відвідувачі виставки зазначили, що деякі роботи шокують своєю неординарністю.

«Переглядаючи картини, я зрозуміла як сильно сумую за Кримом, за спекою та хвойними ароматами. Зараз півострів здається мені холодним та далеким. Але тут, на виставці, я знову занурилися у теплі спогади», – поділилася враженнями відвідувачка галереї Оксана.

Виставка працюватиме до 1 вересня. Однак це не остання експозиція Володимира Гуліча  цього року, адже художник є одним із засновників Міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва, який щорічно відбувається у вересні на острові Бірючий.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Яцина