Студенти-журналісти ЗНУ розповіли школярам про інформаційну війну

Студенти 4 курсу факультету журналістики ЗНУ 25 вересня розповіли школярам Вільнянської гімназії «Світоч» про медіаграмотність в умовах інформаційної війни.

Молоді журналісти вчили учнів аналізувати медіа за різними критеріями, а також розрізняти якісну та неякісну інформацію.

«Мас-медіа сьогодні – основний канал передання та отримання інформації, яка здатна впливати на людське життя. Слова «медіаосвіта» та «медіаграмотність» звучать усе частіше, особливо під час обговорення інформаційної війни», – підкреслила одна із студенток.

Студенти розповіли школярам, що пропаганда в ЗМІ існує і з нею потрібно боротися. А також зауважили, що деякі мас-медіа використовують маніпулятивні технології, базовані на принципах розпалення сенсацій. Як наслідок, за таких підходів, медіа деколи нехтують базовими принципами журналістики. До них належать об’єктивність, достовірність, відокремлення фактів від коментарів, повнота, точність і своєчасність.

Нагадаємо, з 2010 року в Україні впроваджують медіаосвіту. Це зумовлено стрімким розвитком у сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій та системи мас-медіа, які  нагально потребують підготовки суспільства до вмілого і безпечного користування ними.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Аліна Ковтун