День спорту в Запоріжжі відсвяткували естафетними змаганнями

У День фізичної культури та спорту України 13 вересня на Набережній відбулися ХІХ легкоатлетичні змагання серед молоді. У естафеті брали  участь більше 500 учнів із 35 шкіл Запоріжжя. Подібні змагання в Запоріжжі проводились ще з 1996 року.

Міський голова Олександр Сін та представники департаменту Запорізької міської ради побажали учасникам сили духи та спортивних перемог.

«Свято стало вже традиційним і це не може не тішити. Настрій у учасників піднесений, а це головне. Міська рада підтримувала і надалі допомагатиме в проведені спортивних змагань. Адже це вкрай важливо для здоров’я молодого покоління. Змагання такого роду демонструють важливість роботи у команді.  Дух єднання, робота на єдиний результат – ось, що має виховуватись в молодому віці», – звернувся до учасників міський голова Олександр Сін.

У кожній команді було по 10 юнаків та дівчат, які мали швидше суперників подолати 4-кілометрову дистанцію. Подивитися на змагання та повболівати за юних спортсменів зібралось чимало людей. Рідні та друзі прийшли підтримати учасників із заздалегідь підготовленими  лозунгами та яскравими плакатами.

Перемогу у естафеті здобув ліцей №99. До речі, його учасники перемагають у міській естафеті вже у 17 раз. Поступившись лише трохи у часі, друге місце отримала Загальноосвітня школа №91. Бронзу ж виборола Запорізька гімназія № 31.

Виром емоцій з «Порогами» поділився один із переможців змагань учень ліцею №99 Михайло Богданчик.

«Я біг останній етап. Було дуже важко. Зараз мене переповнюють емоції. Адже попри  фізичну втому я відчуваю повну ейфорію. Був важкий момент. Спочатку ми поступалися у часі, але команда зібралась, і ми все ж таки здолали фінішну лінію першими. Естафетні перегони це перш за все робота всієї команди, ми працюємо один для одного. Ну і звісно щоденна власна робота над собою», – розповів Михайло.

В якості нагороди учні 99-ого ліцею отримали медалі, грамоти та кубок. Переможців нагороджувала директор департаменту Запорізької міської ради Раїса Чухрай. Вона висловила глибоке захоплення духом змагань.

«Попри напружену ситуацію в країні змагання пройшли як і планувались, хоча ми і спростили церемонію святкування. Довелося відмовитись від  грандіозних концертів по закінченню естафети. Але, порівняно з минулорічними естафетами, на захід завітало значно більше людей. Та й підготовка учасників стала серйознішою. Дух суперництва, сьогодні, був відчутний, як ніколи. Перемогла команда, яка систематизовано готувалась та продемонструвала свою зібраність», – заявила Раїса Чухрай.
Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Михаил Тупиков