Запорожці прибрали пляж біля каскаду «Райдуга»

Небайдужі до навколишнього середовища запорожці 14 вересня влаштували  суботник та привели до ладу територію пляжу у районі каскаду «Райдуга». Ініціатором суботнику стала фірма «Профмода».

«Метою заходу, звичайно, є очищення рідного міста. На жаль, людей зібралося небагато, але слід звернути увагу й на позитивний момент заходу – зустрілися друзі, об’єднані гідною ціллю», – розповіла організатор акції Олена Казарян.

В оголошенні, яке було розповсюджене містом, йдеться про ініціативу студентів медінституту, але на суботник вони так і не вийшли.

«Ректорат Запорізького державного медичного університету відмовився підтримати акцію», – повідомила організаторка заходу.

У прибиранні пляжу взяли участь близько 12 осіб, серед яких волонтери проекту «Твори добро, Украина!» – друзі Олени Казарян. Деякі відпочиваючі також вирішили долучитися до прибирання. Але зустрілися й такі, які не забажали «бруд за бидлом підбирати», а приїжджі з іншої країни, нахабно відповіли, що «не збираються за українцями сміття у мішки складати».

Волонтерам вдалося очистити чималу територію та вивезти приблизно 50 мішків сміття. На всяк випадок вони розвісили на деревах у різних частинах пляжу таблички із закликами берегти стан навколишнього середовища, не засмічувати довкілля.

Після клопіткої праці волонтери влаштували пікнік на чистому пляжі. Кожного гріло приємне відчуття того, що він зробив корисну для себе і суспільства справу.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Наталія Гордибакіна