Радник Президента Микола Томенко відвідав ЗНУ

DSCN18674 жовтня Запорізький національний університет відвідав радник Президента України з гуманітарних питань, народний депутат Микола Томенко. Під час своєї зустрічі зі студентами Микола Володимирович обговорював ситуацію, яка сталася в нашій країні, та можливі шляхи виходу з воєнного конфлікту.

На думку радника Президента, унікальність ситуації полягає в тому, що війна спонукала нас подивитися на нібито звичайні речі під іншим кутом зору. Ми всі були ніби патріоти, всі поважали свою країну, але коли сталася загроза, патріотизм став реальним. Навіть ті міста півдня України, які завжди тяжіли більше до Россії, встали на захист своєї держави. Зараз треба думати над тим, що може стати об’єднуючим фактором для всіх українців. Президент України разом з молодими інтелектуалами розробив проект «Стратегія – 2020», суть якого полягає у реформуванні ключових сфер життєзабезпечення України. У «Стратегії – 2020» основну увагу приділено якісним характеристикам життя українців.

«Я завжди говорив що трагедія нашого народу полягає в тому, що так історично склалося, що Україна є державою одного дня, нацією одного дня. От один день ми прожили, а на ранок не знаєм, що нам далі робити. І якщо ми не маєм стратегії, не маєм розуміння хоча б про короткострокові перспективи, це суттєво гальмує розвиток нашої держави. Проект «2020» має на меті показати, якою у 2020 році має бути Україна», – наголошує Микола Томенко.

На запитання студентів про громадську діяльність Микола Володимирович розповів про свої нові проекти. За його ініціативою наприкінці минулого тижня було організовано освітлення жовто-блакитними кольорами історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», розташованного на о. Хортиця. Також Микола Томенко повідомив про чергове перевидання художніх альбомів із малюнками Тараса Шевченка та видання книжкових закладок із автопортретами Кобзаря та цитатами з його вірша «І мертвим, і живим, і ненародженим…». «Громадська робота допомагає мені відволіктися від політичної, я відпочиваю, займаючись чимось окрім політики»,  – зазначає радник президента.

Микола Володимирович відзначив найактивніших студентів та подарував університету поліграфічну продукцію, пов’язану з творчістю Тараса Шевченка.

.