Молодим журналістам розповіли про Болгарію

AtFld7wGGmoВ рамках навчальної дисципліни  «Міжнародна проблематика ЗМІ»  на факультеті журналістики відбулася зустріч з доктором філологічних наук, уродженцем Болгарії Іваном Симеоновим. Професор Симеонов розповів студентам про розвиток Болгарії, модернізацію підприємств та про рівень життя болгарів в цілому.

«В нашій країні відбулися великі зміни в позитивному напрямку. Ми маємо можливість отримувати безоплатно гроші з європейських фондів. Ці кошти направляються в різні сфери економіки держави. Ними мають змогу користуватися як приватні, так і державні установи. І це є великим плюсом для Болгарії», – сказав він.

Студенти, в свою чергу, розповідали про відносини України з Болгарією та, безпосередньо, про висвітлення інформації щодо Болгарії у ЗМІ.

Студенти-журналісти поділилися з «Порогами» своїми враженнями від зустрічі:

Vod_tzBZUpkОксана Якименко:

– Лекція виявилася дуже корисною для нас. Ми як журналісти, дізналися багато нюансів про україно-болгарські зв’язки та співпрацю Болгарії з європейськими країнами. Також нам розповіли про навчання у болгарських ВУЗах. Ми вже закінчуємо 4 – й курс і, можливо, хтось із нас захоче продовжити своє навчання за кордоном. Тепер знаємо, як саме це можна зробити і у європейській країні – Болгарії.

Даша Зирянова:

– Мені подобається, що в університеті проводять пари такого характеру. У студентів є можливість дізнатися багато цікавого про країни далекого та близького зарубіжжя у їх представників.

Олена Русінова:

– Я очікувала від цієї зустрічі дещо іншого. Скоріше за все навіть іншої інформації. Хотілося більше  почути  про співробітництво України і Болгарії, про те, які схожі проблеми існують в українській і болгарській журналістиці та шляхи вирішення цих проблем. А почула я про те, які українські журналісти некомпетентні та прослухала інформацію про Євросоюз. Пізнавально, але  не більше.

Катерина Сиваш:

– Живе спілкування було і залишається однією з найбільш цікавих форм журналістської освіти. Ця зустріч органічно вписалася у курс «Міжнародна проблематика ЗМІ» і дозволила дещо по-іншому подивитися на питання україно-болгарських відносин. Я думаю, що для майбутніх журналістів надзвичайно важливо слухати і розуміти. І цієї зустрічі ми мали прекрасну можливість це зробити. І хоча де в чому ми були не згодні з паном Симеоновим, але вважаю, що це лише плюс. Я особисто отримала цікаве і корисне знайомство з представником етнічної меншини України. Сподіваюся, що подібні зустрічі ще відбудуться.

 Підготувала: Аліна Ковтун

Фото: Михайло Тупіков

Відео: Оксана Якименко