Факультет журналістики ЗНУ забрав гран-прі «Студвесни 2015»

d5KMdrpRy-E«Студентська весна 2015» зіграла фінальний акорд і визначила своїх переможців 22 квітня на гала-концерті, що відбувся в актовій залі ЗНУ. У цей день талановиті студенти порадували глядачів найяскравішими номерами конкурсу.

І ось хвилюючий момент. На сцену вийшли журі конкурсу студентської самодіяльності. Усі затамували подих в очікуванні. Барабанний дріб і…

Почесне третє місце виборов факультет соціальної педагогіки та психології.

Друге місце отримує факультет фізичного виховання.

А почесне перше місце виграв факультет соціології та управління.

Проте хто ж став джокером цьогорічної «Студентської весни»? Хто забере усі лаври конкурсу талантів?

Це факультет журналістики! Саме він отримав Гран-прі «Студентська весна 2015».

«Пороги» поспілкувалися з учасницею «зіркової команди факультету журналістики» Дашею Рупасовою, яка зіграла провідника потягу з Василівки до Нью-Йорку.

FBOdL-Fwyp4«Я студентка 4 курса и, думаю, первым делом я должна сказать, что это первая «Студвесна» за все годы обучения, в которой не было духа соперничества и конкуренции среди факультетов. Студенты других факультетов отдавали нам репетиции в зале,помогали в поисках реквизита. Подготовка к конкурсу проходила очень легко и быстро,потому что мы делали общее дело и старались для себя. В нашем «Квартирнике» участвовали студенты 3 курса, и каждый чувствовал ответственность, ведь уже не первый раз делаем мероприятие. И потому что мы все хорошо общаемся друг с другом, «Студвесна» в этом году для нас была не как цель для выполнения, потому что это в плане мероприятий ЦК ЗНУ, а просто повод для того, чтобы собраться, провести весело время, воплотить свои идеи, найти способы проявить таланты. Это нас и поглотило настолько, что мы не остались недооцененными – Гран-При наше!

Сама идея формально уйти от темы «квартирника» к «вагоннику» пришла спонтанно. А рейсом «Васильевка-Нью-Йорк» мы хотели лишь позабавить зрителей, так как определились сразу же, что наш сценарий будет в юмористическом ключе. Конечно, на Гран-При я не рассчитывала, но призовое место я ждала, потому что в этом году мы потрудились на славу, а это всегда поощряется.

В конце хотелось бы сказать, когда я была на 1-м курсе, ЖурФак взял Гран-При на конкурсе «Студенческая весна 2011», и вот, когда я на 4-м, чудо повторилось. Я хочу пожелать своему любимому факультету, чтобы победы на университетских конкурсах не были с периодичностью в 3 года, а стали закрепившейся традицией, ведь у нас для этого все есть!» – поділилася Даша Рупасова.

Також журі нагороджували студентів за номінаціями: «Глядацька симпатія», «Симпатії журі», «Кращий режисер-постановник», «Кращий сценарій», «Краща відеоробота», «Кращий хореограф-постановник», «Краща танцівниця»,  «Кращий танцівник», «Краща актриса», «Кращий актор» та «Золотий голос студвесни».

Піділилися з «Порогами» враженнями від «Студвесни 2015» і студенти факультетів, яким пощастило трохи менше.

Тетяна, студентка юридичного факультету:

– Моє загальне враження від студвесни було дуже гарне,була дуже приємна і затишна атмосфера.Всі конкурсанти себе показали гідно. Я побачила гарних танцорів, прекрасних співаків, дізналася, що в нашому університеті дуже багато талановитих людей.

Владислава, студентка економічного факультету: 

– Наш виступ на студвесні, я вважаю, запам’ятався багатьом людям, які прийшли нас підтримати. На диво, у другий день «Студвесни», прийшло дуже багато людей, це було приємно, а саме коли більшість цих людей була з твого факультету. Виступили ми вдало та залишили тільки гарні відгуки про себе і про свій факультет. Нажаль, інші виступи у той день ми не бачили, так як самі готувалися і хвилювалися дуже. Але я бачила декілька виступів у наступні дні і мене вразив своїм гумором і відповідальним підходом до виступу саме факультет фізичного виховання.

Ірина, студентка математичного факультету:

– До свого виступу ми готувалися дуже мало, оскільки не було часу на репетиції. Особисто мені сподобався виступ факультету фізичного виховання. У них дуже цікавий сюжет був та смішні жарти.

Альона, студентка факультету фізичного виховання:

– Мені дуже сподобалося виступати на сцені ЗНУ,це дуже хвилююче та захоплююче. Відчувалася відповідальність за те,що представляю свій факультет, тож треба виступити на всі 100%. Сподобався та запам’ятався факультет економіки. В них були дуже гарні номери. Також я вдячна всім, хто нас підтримував.

Автор: Валерія Константинова