Семінар щодо висвітлення місцевих виборів 2015 у ЗМІ

Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошує журналістівна семінар щодо законодавчих нововведеньу контексті місцевих виборів 2015 року.

05-06 жовтня 2015 року,у м. Дніпропетровськ, пройде регіональний семінар для практикуючих журналістів щодо законодавчих нововведень та специфіки висвітлення місцевих виборів 2015 року у ЗМІ.

Під час заходу учасники дізнаються про нову виборчу систему, обговорять професійні та етичні стандарти журналістики (зокрема, проблематику «джинси» і цензури), дізнаються про особливості проведення передвиборчої агітації, права і обов’язки журналістів та доступ до інформації. Крім того, на семінарі будуть розглянуті процедури голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів місцевих виборів. Окрема увага буде приділена питанням відповідальності за порушення виборчого законодавствата питанню безпеки журналістів. Наприкінці семінару учасники зможуть попрацювати у групах над практичними завданнями.

До участі у семінарі запрошуються журналісти, які працюють у ЗМІ Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської та Полтавськоїобластей,у тому числі, інформаційних агенціях та Інтернет–ЗМІ, які мають намір та можливість висвітлювати виборчий процес у відповідному регіоні.

Щоб взяти участь у семінарі, до 27 вересня 2015 року необхідно заповнити та надіслати онлайн анкету.

До участі у семінарі будуть відібрані 25 журналістів за критеріями досвіду, мотивації та відповідності наданих матеріалів Кодексу етики українського журналіста.

Координатор семінару: ОБСЄ, (099)118-3445, [email protected].

Організатор семінару забезпечує учасників проживанням у готелі і харчуванням, а також, у разі потреби, відшкодовує транспортні витрати, пов’язані із подорожжю до Дніпропетровську.

Семінар проводиться в рамках проекту «Розбудова спроможності у проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців» Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Семінари також відбудуться у Львові, Одесі, Києві та Харкові.