Я – за єдину Україну!

v1ZDF9aB9V0Батьківщина – це духовна спадщина кожної людини, яку вона береже в серці протягом усього життя. Бути патріотом – означає берегти, захищати свій народ, духовну спадщину, набуту пращурами. І не дозволяти нікому нищити свій народ.

Цьому свідчать події, які відбуваються зараз у нашій країні, коли зазіхають на її цілісність, коли вбивають мирних мешканців і руйнують будинки, в яких виросло не одне покоління українців.

Україна пройшла голодомор. Вона відчула подих війни. Чорнобиль теж залишив рубець на її історії.

Український народ ніколи не здавався, не здається і не здасться, адже це загартована і витривала нація, яка нічого не боїться. Ліна Костенко писала: «А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацювали всі види випробувань. Вона загартована Найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй не має ціни».

Загибель наших захисників в зоні АТО принесло багато сліз і горя не тільки своїм близьким, а й усім не байдужим українцям. І тому я молюся за них, співчуваю чужому нещастю. Сьогодні чи не вся Україна, як ніколи за роки незалежності, об’єдналася: діють численні волонтерські програми, кожен свідомий громадянин жертвує хоч щось на підтримку тим, хто обороняє нашу країну. Волонтери, які збирають кошти для закупівлі теплого одягу, засоби захисту, всього, що потрібно в холодну лютуючи зиму, дитячі малюнки, які зігрівають душу, молитви родини – все це наша дань тим, хто охороняє наш сон і наші життя. Підтримуючи і жертвуючи на потреби українським захисникам, ми беремо участь в єдності і стійкості України, в якій надалі жити нашим нащадкам. Ця підтримка є неймовірно важливою, адже ті, хто ТАМ знають і відчувають за кого проливають кров та віддають життя.

Все це ми всі народи українці і пройдемо цей шлях тернистий, якщо ми будемо в єдності і цілісності. Підтримка – це головне в тяжкі часи, і якщо ми всі народи, які проживають на Україні об’єднаємось – будемо мислити про одне всі разом, то перемога, буде за нами і за Україною – а вона одна, і єдина для нас.

Автор: Аліса Лєбєдєва