Атлетико здолав Баварію

Атлетико обыграл БавариюУ першому півфіналі Ліги Чемпіонів «матрасники» мінімально переграли мюнхенську Баварію.

Вибивши фантастичну Барселону у попередній стадії мадридці перетворилися на одного з фаворитів турніру. Баварія мінімально пройшла скромну Бенфіку, і фаворитом зустрічі не вважалася аж ніяк. Після дискваліфікації у старт повернувся «Ель Ніньо». У німців допомогти команді не могли Арьен Роббен та Джером Боатенг. Якщо відсутність голландця з остатком компенсувалася Дугласом Костою, то втрата Боатенг стала для Хосепа Гвардіоли дилемою . У старті замість німця вийшов номінально лівий захисник Алаба і «каші не зіпсував».

Атлетико від самого початку обрав вичікувальну тактику, повним складом відкотившись на власну половину поля. Баварія, як у 90 відсотків матчах, забрала м’яч під свій контроль і почала плести павутиння біля воріт Яна Облака. Не встигли баварці увійти у гру, як Сауль Ньігес на 11-ій хвилині ударом в дальню дев’ятку відкрив рахунок у матчі. Німці могли  відігратися у наступній атаці, але Хіменес виніс м’яч зі стрічки воріт після удару Відаля. Баварія продовжила грати у свій футбол, але по-справжньому гольових моментів перший тайм більше не приніс.

У другій половині зустрічі гості активізувлися. Спочатку Алаба пробив у поперечину, потім Облак зреагував на удар Відаля. Свій момент мали і підопічні «Ель Чоло», але Фернандо Торрес пробив у стійку воріт. В останні 15 хвилин Баварія не створила жодного моменту, тактикою дрібного фолу Атлетико вбивало у зародку усі спроби німців зрівняти рахунок.

Атлетико створило сенсацію але чи вдасться їм втримати цю перевагу?

Автор: Станіслав Давиденко

Фото: football.ua