Запорізька книжкова толока розпочинає набір волонтерів

Міжнародний фестиваль “Запорізька книжкова толока”, що відбудеться вже 27-29 жовтня, оголосив про формування волонтерської команди. Заявки від охочих долучитись до створення найбільшої літературно-мистецької події в Запоріжжі приймаються до 30 вересня.

За словами організаторів, запорука успіху будь-якого масштабного заходу – це не тільки зіркові персони та резонансні події, а й злагоджена робота волонтерської команди. Адже саме завдяки волонтерам відвідувачі й учасники заходів, зокрема й гості з інших регіонів і країн, почуваються комфортно в просторі фестивалю, оцінюють його організаційний рівень і навіть формують уявлення про дружність цілого міста. Запорізька книжкова толока вже набула репутації дружнього й затишного книжкового заходу серед читачів і літературної спільноти. І цього року фестиваль знову збирає волонтерську dream-team, щоб закріпити добрі враження про себе та Запоріжжя.

Вікових обмежень для допомоги в створенні книжкової події немає, хоча переважно свою волонтерську участь пропонують студенти запорізьких вишів. Головний критерій для волонтера  – щире бажання допомогти, знання та цікавість до своєї справи, любов і дружність до людей. А також прийняття деяких правил волонтера.
До складу команди запрошують зокрема:

  • фотографів і відеооператорів;
  • журналістів і копірайтерів;
  • редакторів і перекладачів;
  • дизайнерів і верстальників;
  • волонтерів для роботи на локаціях фестивалю та реєстраційному пункті, зустрічі гостей та допомоги відвідувачам з особливим потребами;
  • волонтерів і аніматорів для роботи в сімейному просторі “Книголісся”.

Реєстрація відкрита за лінком: https://goo.gl/XZcCXL

Організатори обіцяють своїй майбутній команді вир фестивальних подій і цікавих зустрічей, досвід співорганізації масштабного заходу, що стане в пригоді при написанні будь-якого резюме, а також почесні сертифікати, інсайдерську інформацію, позитивні враження та супергеройські відчуття.

Нагадаємо, Запорізька книжкова толока – книжковий ярмарок і літературно-мистецький фестиваль, що вже втретє відбувається в Запоріжжі. Минулого року “Пороги” також брали участь у цій події. Стежити за новинами фестивалю зручно на його сторінці в фейсбуці.