34,3% українських студентів і студенток беруть активну участь у житті університету – опитування U-Report

Натомість більше половини респондентів (56%) не беруть участі в роботі студентських рад і профспілок. Ще 10% не цікавляться університетським життям. Такі дані представлені на сайті молодіжного проекту U-Report.

При цьому 67,3% опитаних вважають, що адміністрація навчальних закладів допомагає студентському самоврядуванню. Лише 6% респондентів говорять про те, що  керівництво заважає студентській активності.

Що ж до випадків, коли порушуються права студентів, опитані більше схильні звертатись по допомогу до адміністрації, ніж до профспілки чи органів студентського самоврядування: 34% проти 9% і 19%, відповідно. Цікаво, що більше чверті респондентів бажають вирішувати такі питання самостійно.

UR-01

Додатково

U-Report – глобальний молодіжний проект ЮНІСЕФ. В Україні він впроваджується спільно з ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка». U-Report – це швидкі опитування через безкоштовні СМС або Твітер, що дозволяють дізнатись думку молоді щодо важливих суспільних питань у різних країнах світу.

Підписатись на U-Report, тобто стати U-репортером, може кожен охочий. Для цього треба надіслати слово СТАРТ на номер 4224 (опитування через безкоштовні СМС) або фейсбук-спільноті U-Report. Також можна зафоловити у Твітері.

За умовами, всі підписники щотижня отримуватимуть короткі опитування (3-4 питання). Від U-репортера вимагається лише в зручному форматі висловити свою думку стосовно тієї чи іншої теми.

За даними з сайту U-Report