ПЕРСПЕКТИ?ВА січня

Саме час направити енергію в правильне русло. Гранти, курси, тренінги і т.д. січня вже чекають на тих, хто дійсно почав нове життя з нового року. Молодих журналістів зустрічатиме ЗНУ та Deutsche Welle, аспірантура у Гарварді, стипендія від Німецького екологічного фонду і резиденція у Франції для митців. Про таке можна не лише мріяти, а й діяти.

10 січня в ЗНУ розпочне діяльність Майстерня майбутнього редактора

Запорізький національний університет запрошує учнів 9-11 класів м. Запоріжжя та області відвідати Майстерню майбутнього редактора.
Дата: 10-11 січня
Початок: о 10.00
Місце проведення: навчальний корпус №2 (вул. Жуковського, 66б). аудиторії 224 і 241.

10 січня (четвер):

  • 10:00-10:40 – відкриття Майстерні майбутнього редактора, інтерактивна лекція «Історія та типологія книжкових видань» (спікер – к.філол.н., доцент кафедри видавничої справи та редагування Наталія Василівна Романюк);
  • 10.40-11:00 – відвідування виставки рідкісних книг у Науковій бібліотеці ЗНУ;
  • 11:00-11:20 – солодка перерва;
  • 11:20-12:40 – практичне заняття «Створення аркушевого видання» (тренер – к.н.соц.ком, доцент кафедри видавничої справи та редагування Анастасія Андріївна Кондрико);
  • 12:40-13:00 – літературний квест.

11 січня (п’ятниця):

  • 10:00-10:40 – інтерактивна лекція «Матеріально-технічна будова книжки» (спікер – к.філол.н., доцент кафедри видавничої справи та редагування Інна Федорівна Горбенко);
  • 10.40-11:00 – відвідування редакційно-видавничого відділу ЗНУ;
  • 11:00-11:20 – солодка перерва;
  • 11:20-12:20 – проведення презентація власного аркушевого видання;
  • 12:20-12:40 – вікторина майбутнього редактора;
  • 12:40-13.00 – підбиття підсумків, вручення сертифікатів.

Мета: формування лідерського потенціалу, сприяння соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

Дедлайн: 15 січня,

Коли:  25–27 січня, 2019 р.

Адреса: вул. Архітектора Нільсена, 36, м.Маріуполь (Креативний простір Vezha)

Міжнародне стажування в Deutsche Welle. До участі запрошують молодих людей з усього світу, яким цікаво працювати в міжнародній телекомпанії. Кандидати повинні мати журналістський досвід або прагнути перейти в журналістику зі сфери IT, економіки чи науки. Стажування оплачуване. Детальні умови та онлайн-заявку шукай на офіційному сайті програми.

Країна: Німеччина

Тривалість: 18 місяців

Дедлайн: 11 січня

Стипендія Thomson Reuters пропонує досвідченим журналістам узяти участь у дослідницьких проектах на різні теми. Щороку шість журналістів отримують повну стипендію сумою 1 500 фунтів стерлінгів на місяць для стажування тривалістю від 3 до 6 місяців.

Країна: Велика Британія

Тривалість: 3-6 місяців

Дедлайн: 11 лютого

Цю дослідницьку програму розроблено для того, щоб заохочувати молодих учених, які вивчають соціальні дисципліни. Програма пропонує річну стипендію на дослідження, які потрібно провести для написання дисертації.

Стажисти зможуть стати учасниками міждисциплінарних дослідницьких семінарів, навчальних семінарів та інших заходів. Також стажисти матимуть змогу взяти участь у різних заходах від Гарвардського університету, Массачусетського технологічного інституту, Університету Тафтса та інших установ Бостона.

Країна: США

Тривалість: протягом року

Дедлайн: 8 лютого

Резиденція Art Omi: Dance призначена для 10 талановитих танцюристів з будь-яких країн світу. Учасники резиденції проведуть 3 тижні з 15 липня по 5 серпня в Нью-Йорку, де зможуть обмінятися професійним досвідом і креативними ідеями. Організатори надають житло, харчування і студійний простір.

Країна: США

Тривалість: 15 липня – 5 серпня 2019

Дедлайн: 2 січня

Програма Magnum Foundation Fellowship пропонує наставництво й стипендію молодим фотографам. Під час програми учасники працюватимуть у Нью-Йорку над проектами на тему громадянського суспільства.  Стажування триватиме 12 тижнів з лютого по квітень. 20 годин на тиждень відведено на особистий проект, так само 20 годин на тиждень – на проекти фонду Magnum Foundation. Організатори дають 500 $ на тиждень.

Країна: США

Тривалість: лютий – квітень 2019

Дедлайн: 4 січня

Oxford Royale Academy пропонує стипендії студентам усіх національностей для навчання за програмою Oxford Gap Year Programme. Програма складається з лекцій, семінарів, досліджень, екскурсій і соціальних заходів. Щоб отримати стипендію, потрібно заповнити заявку.

Умови: навчання на одній із програм коштує 13 995 ?, стипендія Thomas Garner Scholarship дає знижку 50 % від вартості навчання

Коли, де: протягом 3 місяців, Ярнтон, Велика Британія

Дедлайн: 15 січня

jorge-garhe-480517-unsplash

Асоціація «Французька ділова спільнота в Україні» і ТМ «Активіа» відкрили конкурс для українських дизайнерів-початківців у сфері моделювання одягу. Щоб взяти участь, потрібно змоделювати дизайн таких виробів: парео, пляжна сумка, літня сукня, косметичка.

Грант: головний приз – 100 000 гривень

Дедлайн: 25 січня

Уряд Австралії оголосив конкурс стипендій для іноземних студентів, які бажають навчатися на програмах магістратури (2 роки) та аспірантури (4 роки) в Університеті Мельбурна.

Стипендія поширюється на всі програми університету. Якщо аплікант подається на курс, але ще не зарахований, його автоматично розглянуть як претендента на стипендію. Якщо аплікант уже зарахований на курс, йому потрібно виконати дії, описані в онлайн-заявці.

Грант: покриття коштів для навчання, медичне страхування, щомісячна стипендія, тревел-грант, допомога з доглядом за дитиною або під час хвороби

Дедлайн: 31 грудня

Німецький екологічний фонд пропонує стипендію студентам аспірантури, які бажають вивчати довкілля та екологію. Подавати заявку можуть кандидати, які навчаються на будь-якій спеціальності. Навчання відбувається німецькою мовою.

Грант: студенти щомісяця отримуватимуть 1 500 € і ще 210 € на оплату матеріалів. Також надається допомога студентам із дітьми. Організатори оплачують тижневий семінар, який проводиться раз на рік, надають допомогу в організації робочого місця.

Дедлайн: заявки приймаються 2 рази на рік – до 15 січня і до 15 червня

Адміністрація Університету Фрайбурга, Швейцарія, запрошує іноземних науковців проводити дослідження. До участі запрошуються як аспіранти, так і дослідники зі ступенем. Тривалість проведення досліджень – 4 місяці для аспірантів, 1-3 місяці (максимум 5) для кандидатів наук. Грант покриває дослідження на всіх спеціальностях університету. Документи потрібно надіслати в онлайн або звичайною поштою.

Дедлайн: 28 лютого, 31 липня

Грант: для аспірантів – 1 700 швейцарських франків на місяць; для дослідників зі ступенем кандидата наук – 1 900 швейцарських франків на місяць.

School of Arts у Birkbeck, University of London, пропонує 15 дослідницьких стипендій ARS для студентів магістратури та аспірантури (MPhil / PhD). Стипендії становлять повну або часткову оплату навчання в університеті для студентів усіх країн, які вступають або на денну форму навчання, або на заочну.

Грант: оплата навчання

Дедлайн: 11 січня

Щороку Королівський технологічний інститут пропонує лімітовану кількість стипендій. Основний критерій для отримання стипендії – академічна успішність. Стипендія поширюється на всі програми магістратури університету, окрім програм Erasmus Mundus та EIT. Навчання відбувається англійською мовою. На стипендію можуть претендувати тільки ті студенти, які повністю відповідають вимогам обраної магістерської програми.

Умови: стипендія повністю покриває вартість навчання на програмі магістратури протягом першого й другого років. Стипендія подовжується на другий рік за умови відмінного навчання впродовж першого року.

Коли, де: навчання починається восени 2019, Стокгольм, Швеція

Дедлайн: 15 січня

Щоліта DESY пропонує студентам бакалаврату, які навчаються на факультеті фізики або вивчають науки про природу, можливість проводити дослідження в лабораторії DESY. Кандидати, які вже здобули ступінь магістра або здобудуть його влітку 2019 року, не можуть брати участі в школі.

Умови: організатори покривають витрати на проживання і харчування, а також частково відшкодовують транспортні витрати

Коли, де: 16 липня – 5 вересня 2019, Гамбург, Берлін, Німеччина

Дедлайн: 31 січня

fabian-grohs-488227-unsplash


Основні обов’язки: моніторинг та оцінка проекту; координування проекту.

Останній день подання – 8 січня 2019 р.

Основні обов’язки: надання координаційної та організаційної підтримки проектів/заходів;

Останній день подання – 14 січня 2019 р.


Джерела: